Leviämisvaiheen vaikutukset Kouvolan kasvatus- ja opetuspalveluihin

mansikkamäen koulu

Lukiot ja ammattiopisto siirtyvät etäopetukseen. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu samoilla järjestelyillä kuin tällä hetkellä.

Koronaepidemiatilanne Kymenlaaksossa ja monilla muillakin alueilla Suomessa on heikentynyt nopeasti viimeisen kahden viikon aikana. Erityisesti viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu koronavirustartuntojen lisääntyvän nopeasti. Terveydenhuollon arvioiden mukaan epidemiatilanne jatkaa nopeaa kiihtymistään edelleen, mikäli rajoitustoimenpiteitä ei tässä vaiheessa aseteta. Kymenlaakson todettiin maanantaina 30.11. olevan epidemiassa leviämisvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut 24.11. kunnille ohjeen, jonka antaa suositukset siitä, millaisia toimenpiteitä leviämisvaiheessa tulisi kuntien puolelta toteuttaa. Kymenlaakson kunnat ovat 1.12. päättäneet noudattaa tätä suositusta, ja ottaa käyttöön yhtenevät rajoitukset kolmeksi viikoksi, alkaen 2.12.2020.

Opetuksen ja kasvatuksen palveluihin tulee siis ajalle 2.12 – 22.12. seuraavia rajoituksia

Lukiot ja ammattiopisto siirtyvät etäopetukseen. Välttämätön lähiopetus, kuten näyttökokeet ja välttämätön käytännön harjoittelu, ovat mahdollisia suojautumisohjeita noudattaen.

Nuorisotalot suljetaan ja nuorisopalvelut siirretään verkkoon. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.

Kansalaisopiston aikuisten ryhmien toiminta keskeytetään. Aikuisten yksilöllinen ohjaus on mahdollista turvallisuusohjeet huomioiden. Lasten kurssitoimintaa jatketaan rajoitetusti.

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu lähipalveluna

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu samoilla järjestelyillä kuin tällä hetkellä. Alakoulut ja yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. Päiväkodit ovat normaalisti auki.

Koululaisten ja päiväkotiryhmien vierailut esimerkiksi kulttuurikohteisiin keskeytetään kolmen viikon ajaksi.

Kymenlaaksoon ei toistaiseksi ole annettu maskisuositusta yläkoulujen oppilaille. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen työntekijöiden sekä tiloissa vierailevien aikuisten ja huoltajien tulee edelleen käyttää maskia koulujen ja päiväkotien sisätiloissa.

Tilannetta seurataan päivittäin

Tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin yhdessä Kymsoten ja THLn kanssa. Mikäli epidemiatilanne kolmen viikon aikana lähtee laskuun, voidaan rajoituksia sen jälkeen purkaa.

Tilanteesta tiedotetaan säännöllisesti seuraavien viikkojen aikana.

Kaikkien tulee nyt tarkasti noudattaa annettuja ohjeita – myös vapaa-aikana. Välttäkää matkustamista ja kaikkia ylimääräisiä kontakteja erityisesti aikuisten kesken – myös ystäviin ja sukulaisiin. Pelkät julkisten palveluiden rajoitukset eivät tule hillitsemään epidemiaa riittävästi, jos vapaa-ajan kontakteja ei myös rajoiteta. Jokaisen tulee nyt seuraavat kolme viikkoa kantaa vastuu siitä, että tartuntojen määrä saadaan painettua alas.

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

johanna.franzen@kouvola.fi

Sivun alkuun