Erityisavustusta lasten ja nuorten harrastamiseen voi hakea vielä ensi vuoden puolellakin

Kaksi tyttöä hyppäävät ilmaan

Avustusta hakee lapsen tai nuoren seura, kriteerinä on se, että perhe tarvitsee taloudellista tukea harrastamiseen. Jaettavana on vielä 9000 euroa.

Kouvola haluaa aktiivisesti madaltaa kynnystä lasten ja nuorten liikkumiseen. Yksi keinoista on erityisavustus lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

Avustusta voi hakea seurojen kautta myös ensi keväänä.

– Alun perin avustus oli tarkoitettu tälle vuodelle, mutta korona vähensi harrastamismahdollisuuksia ja osa toiminnasta lakkasi, joten haimme ja saimme lisäaikaa tukirahan käyttöön, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo.

Avustuksen ideana on mahdollistaa lapsen tai nuoren liikuntaharrastus silloinkin, kun perhe on taloudellisesti tiukilla – tavalla, joka ei leimaa perhettä.

Avustusta voi hakea seura, ei yksittäinen perhe, ja se kohdennetaan 7-15 -vuotiaan lapsen liikuntaharrastukseen.

Suuruudeltaan avustus on maksimissaan 50 euroa kuukaudessa per lapsi. Käytännössä se kohdentuu harrastuksen kausimaksuihin.

– Tuella voidaan rahoittaa puolet lapsen kausimaksusta tai alentaa sitä enintään 50 euroa kuussa, Mäkipaakkanen sanoo.

Kaupungilla ja mukana olevilla seuroilla on sopimus. Haku toimii niin, että perhe hakee avustusta seuralta, seura arvioi perheen taloudellisen tuen tarpeen, päättää keille tukea haetaan ja hakee avustusta kaupungilta. Kaupunki maksaa tuen kohdeavustuksena seuralle.

Kaikkiaan Kouvola on saanut Etelä- Suomen aluehallintovirastolta tänä vuonna 27 000 euroa ja Kymin säätiöltä 3000 euroa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen tukemiseen.

Käytettävissä tästä summasta on vielä noin 9000 euroa.

Mäkipaakkanen toivoo, että vastaavaa järjestelmää voitaisiin kehittää jatkossakin.

– Taustalla voisi olla esimerkiksi säätiö, jonka avulla voitaisiin jatkaa vähävaraisten lasten ja nuorten perheiden harrastamisen tukemista, hän sanoo.

Lisätietoja:

Teemu Mäkipaakkanen, liikuntapäällikkö, 0206158228,  teemu.makipaakkanen(at)kouvola.fi

Sivun alkuun