Kouvola tarjoaa kasvomaskit yläkoulujen oppilaille lukukauden loppuun asti

kasvomaskeja

THL:n valtakunnallisten selvitysten mukaan koulualtistuksissa jatkotartunnan saa keskimäärin yksi prosentti oppilaista ja kaksi prosenttia työntekijöistä.

Kouvolan kaupunki tarjoaa yläkoulujen oppilaille maksuttomat kasvomaskit maanantaista 14.12. alkaen lukukauden loppuun asti. Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin mukaan yläkoulujen maskinkäytöllä ei odoteta olevan merkittävää vaikutusta epidemian leviämiseen, mutta oppilaiden ja työntekijöiden turvallisuuden tunnetta halutaan tukea.

– Koulut ja päiväkodit ovat koko vuoden osoittautuneet hyvin turvallisiksi paikoiksi, Franzén toteaa.

– Epidemia leviää muita reittejä niin meillä kuin muuallakin Suomessa. Kymenlaaksossa pääreitit koronan leviämiseen ovat koko syksyn olleet perheenjäsenten, sukulaisten ja ystävien yksityiset kohtaamiset ja kokoontumiset vapaa-aikana. Myös työpaikoilla on erityisesti viime aikoina esiintynyt tartuntoja.

THL:n valtakunnallisten selvitysten mukaan koulualtistuksissa jatkotartunnan saa keskimäärin yksi prosentti oppilaista ja kaksi prosenttia työntekijöistä. Kouvolassa koulu- ja päiväkotialtistuksissa on asetettu karanteeniin yhteensä noin 550 oppilasta, lasta ja työntekijää. Karanteenien lopputuloksia on seurattu tarkasti, ja yhdenkään lapsen tai nuoren ei tiedetä Kouvolassa saaneen koronavirustartuntaa koulusta tai päiväkodista.

– Meillä on kuitenkin tiedossa kaksi jatkotartuntaa työntekijöihin, molemmat tarttuneet aikuisesta aikuiseen, Franzén kertoo. – Aikuisten maskinkäyttö kouluissa ja päiväkodeissa onkin erittäin tärkeää, sillä tartuntojen leviäminen aikuisesta aikuiseen näyttäisi olevan todennäköisempää kuin lasten kohdalla.

Maskinkäyttö on oppilaille vapaaehtoista

Kasvomaskin käyttö koulupäivän aikana on yläkoulujen oppilaille vapaaehtoista. Maskit ovat kertakäyttömaskeja ja niitä on varattu oppilaalle päivän aikana neljä. Kaupungin tarjoamia maskeja saa käyttää myös koulukuljetusten ja koulumatkojen aikana. Myös omaa kasvomaskia saa käyttää.

– Toivomme, että maskien jakelu tukee kouluvuoden lopettamista turvallisin mielin Kouvolan kouluissa, Franzén toteaa. – Vuosi on ollut erittäin raskas meille kaikille. Koulut, perheet ja oppilaat ovat tehneet upeaa työtä selviytyessään kaikista eteen tulleista haasteista.

Lisätiedot:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, 0206159019

Opetuspalvelupäällikkö Kim Strömmer, 0206157173

Sivun alkuun