Kouvolan kaupungin tiedote urheilu- ja liikuntatoimijoille 17.12.2020

Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat 10.1.2021 asti

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä antoi keskiviikkona alueen kunnille suosituksen siitä, että voimassa olevia rajoituksia jatketaan 10.1.2021 asti. Kouvolan kaupungin valmiusryhmä teki torstaina päätöksen toimia tämän suosituksen mukaisesti. Kaupungin urheilu- ja liikuntatiloja koskevat rajoitukset pysyvät siis edelleen voimassa.  

Kymenlaakson koronavirustilanne ei ole lähtenyt viimeisen kahden viikon aikana merkittävään laskuun. Olemme edelleen epidemiassa leviämisvaiheessa.

Aluehallintovirasto tekee 17.12. päätökset kokoontumisrajoituksista, ja oletus on että kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien suhteen pysyy 10 henkilössä samaan 10.1.2021 asti.

Rajoitukset ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin nettisivuilla https://www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus/

Kymenlaakson koronatilannetta voi seurata Kymsoten nettisivuilla: https://korona.kymsote.fi/tilannekuva/koronavirus-kymenlaaksossa/ ja THLn koronakartassa: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Joulun vaikutus tartuntojen määrään näkyy alkuvuodesta

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu Kymenlaaksossa seuraavan kerran 23.12 ja 30.12. Todennäköisesti kokouksessa 30.12. pystymme alkaa näkemään, voidaanko rajoituksia purkaa 10.1.2021 jälkeen. Joulunvieton ennustetaan lisäävän tartuntojen leviämistä, ja jouluna tapahtuneiden tartuntojen odotetaan alkavan näkyä tilastoissa vuoden vaihteessa. Rajoitusten purkaminen edellyttää sitä, että Kymenlaakso ei enää ole epidemian leviämisvaiheessa. Kymenlaakson tilanteeseen vaikuttaa myös paljon se, mihin suuntaan epidemiatilanne Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla seuraavien viikkojen aikana kääntyy.

Jatko riippuu siis hyvin paljon siitä, miten ihmiset malttavat välttää kontakteja joulun ja uuden vuoden aikana. Jos joulun ja uuden vuoden aikaan ei malteta pysyä pienessä piirissä kotona, tulevat tartuntojen määrät todennäköisesti joulun jälkeen nousemaan ja rajoituksia joudutaan jatkamaan myös 10.1.2021 jälkeen.

Mikäli rajoituksia joudutaan jatkamaan vielä 10.1.2021 jälkeen, olen esittänyt koronakoordinaatioryhmälle useiden seurojen ja myös meidän kaupungin henkilöstön toiveena, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa voitaisiin kuitenkin vapauttaa esimerkiksi sisäliikuntapaikkojen osalta. Pitkittyvässä tilanteessa tulee ottaa huomioon paitsi terveysturvallisuus, myös lasten ja nuorten pitkän aikavälin hyvinvointi. Asiaa käsitellään viimeistään 30.12. kokouksessa.

Valoa on tunnelin päässä

Pitkän aikavälin ennusteena on se, että koronatilanne tulee jatkumaan vaikeana Suomessa vielä talven ja kevään ajan. Rokotusten ja kesän lämmön myötä koronatilanne tulee todennäköisesti helpottamaan alkukesästä ja ensi kesästä odotetaan tulevan hyvin samanlainen kuin viime kesästä. Ensi syksyllä ei ole odotettavissa enää tämän syksyn kaltaista koronaepidemiaa, sillä toivottavasti siihen mennessä rokotusten kautta virus on jo saatu hallintaan. Rokotteiden hyöty viruksen torjumisessa riippuu siitä, millainen rokotuskattavuus Suomeen saadaan. Aikuisesta väestöstä noin 70% tulisi ottaa rokote, jotta siitä saadaan merkittävä hyöty.

Toivotan teille näistä kurjista uutisista huolimatta kuitenkin oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa. Valoa on tulossa tämän jo pitkään jatkuneen koronatunnelin päähän loppukeväästä. Koitetaan siis jouluna levätä ja kerätä voimia vielä jatkoon.

Tiedotamme asian etenemisestä sitä mukaa kun nähdään, mihin suuntaan tilanne kääntyy.

Lisätiedot:
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen@kouvola.fi

Sivun alkuun