Sarkolan koulun rakennuslupahakemus käsittelyyn torstaina

Uuden Sarkolan koulun havainnekuva

Sarkolan koulun rakennuslupahakemus tulee käsittelyyn rakennus- ja ympäristölautakunnan ylimääräisessä kokouksessa torstaina 18.2.

Jos lautakunta hyväksyy rakennusluvan, päästäneen rakentamistyöt aloittamaan maaliskuussa.

Asia on otettu ylimääräiseen kokoukseen urakoitsijan, Lehto Tilat Oy:n, toiveesta.

Rakennuslupaa haetaan uudelle koulurakennukselle, joka on mitoitettu 350 oppilaalle ja noin 40 työntekijälle. T-kirjaimen muotoinen rakennus tulee sijoittumaan Suomenkadun varteen.

Rakennusluvan lupaehdoissa on huomioitu muun muassa tärinää aiheuttavien töiden hallinta. Niiden mukaan urakoitsijan tulee tiedottaa naapurikiinteistöjen omistajia ja haltijoita niiden aloittamisesta riittävän ajoissa. Urakoitsija myös velvoitetaan tarkastamaan naapureiden rakennukset sekä ennen rakennustöiden aloittamista että niiden jälkeen sekä dokumentoimaan tarkastukset rakentamisen aikaisen tärinän mahdollisesti aiheuttamien vaurioiden selville saamiseksi.

Sarkolan koulu on osa Kouvolan mittavia kouluverkkoinvestointeja vuosina 2020─2027. Koulun arvioitu kokonaiskustannus on 11,5 miljoonaa euroa. Kokonaiskustannuksen arvioidaan jakautuvan vuosille 2020-2022, arvio vuoden 2021 osuudesta on 6,0 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen
anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sivun alkuun