Kaupunginhallituksen kokouksen 15.2.2021 päätöksiä

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa 15.2.2021 käsiteltyjä asioita olivat mm. Kaavoituskatsaus ja -ohjelma 2021, toimitilajohtajan valinta sekä rakennusvalvontapäällikön, sivistysjohtajan ja hyvinvointipäällikön virkojen perustaminen.

Kaavoituskatsaus ja -ohjelma 2021

Vuosittainen kaavoituskatsaus kertoo vireillä olevista tai lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Kaavoituskatsauksen tarkoituksena on antaa kuntalaisille mahdollisuus osallistua elinympäristönsä maankäytön suunnitteluun seuraamalla kaavojen etenemistä ja ottamalla niihin kantaa.

Tutustu kaavoituskatsausasiakohtaan ja liitteeseen (Dynasty).

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksi vuoden 2021 kaavoituskatsauksen ja -ohjelman.
Kaupunginhallituksen ehdotus kaupunginvaltuustolle:
Kaupunginvaltuusto päättää merkitä tiedoksi vuoden 2021 kaavoituskatsauksen ja -ohjelman.

Kaupunginhallituksen päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Rakennusvalvontapäällikön viran perustaminen

Kouvolan kaupungin organisaatiouudistuksen mukaisesti 1.6.2021 alkaen Tekniikan ja ympäristön toimialan palveluna toimii viranomaispalvelut ja palvelun johtajana rakennus- ja ympäristöjohtaja. Toimialan organisaatiorakenteen mukaisesti rakennusvalvonta on jatkossa osa viranomaispalveluita. Kyseisen palveluyksikön toiminnasta vastaa 1.6.2021 alkaen rakennusvalvontapäällikkö.

Nykyisessä organisaatiossa rakennusvalvonnan palvelua johtaa rakennusvalvontajohtaja. Rakennusvalvontajohtajan virka tullaan lakkauttamaan kuluvan vuoden aikana.

Uuden rakennusvalvonnan palveluyksikön toiminnan johtamiseksi ja kunnalle kuuluvien rakennusvalvontatehtävien huolehtimiseksi tarvitaan rakennusvalvontapäällikön virka, joka vastaa 1.6.2021 aloittavan organisaation palvelurakennetta.

Lisätietoja: tekninen johtaja Hannu Tylli, puh. 020 615 8570, hannu.tylli(at)kouvola.fi; henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi ja hallintopalvelupäällikkö Saara Rahkonen-Rannikko, puh. 020 615 9066, saara.rahkonen-rannikko(at)kouvola.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää perustaa rakennusvalvontapäällikön viran 1.6.2021 alkaen perusteluosassa mainituin kelpoisuusvaatimuksin.

Kaupunginhallituksen päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Sivistysjohtajan viran perustaminen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7.12.2020 (§ 98) uuden hallintosäännön 1.6.2021 alkaen sekä sen, että kasvatuksen ja opetuksen toimiala sekä liikunnan ja kulttuurin toimiala yhdistyvät 1.6.2021 alkaen uudeksi sivistyksen toimialaksi. Toimialan johtajana toimii sivistysjohtaja, ja toimialan palveluina ovat kasvatus ja opetus (johtajana kasvatus- ja opetusjohtaja) sekä liikunta ja kulttuuri (johtajana liikunta- ja kulttuurijohtaja). Kyseiset virat on vielä erikseen perustettava.

Sivistysjohtaja johtaa sivistyksen toimialaa sekä vastaa kaupunkistrategian ja siitä johdettujen tavoitteiden sekä talouden toteutumisesta vastuualueellaan. Hän toimii lautakuntien toiminnasta vastaavana viranhaltijana.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallituksen ehdotus kaupunginvaltuustolle:
Kaupunginvaltuusto päättää perustaa sivistysjohtajan viran 1.6.2021 alkaen.

Asian käsittely:
Miia Witting teki Birgit Koskelan ja Vesa Vainion kannattamana seuraavan muutosesityksen: ”Esitän että sivistysjohtajan virkaa ei perusteta, hallintosääntöä muutetaan tältä osin sekä organisaatio kasvatuksen- ja opetuksen sekä Liikunta- ja kulttuurin toimialana joka nyt olemassa jatkaa 1.6.2021.”
Koska oli tehty kannatettu muutosesitys, puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kaupunginjohtajan esitystä, äänestävät ”jaa”, ja ne jotka kannattavat Miia Wittingin muutosesitystä, äänestävät ”ei”. Puheenjohtaja esitti, että äänestys toimitetaan nimenhuutona. Puheenjohtajan esitykset hyväksyttiin.
Äänestyksessä annettiin 8 jaa-ääntä (Hasu, Eloranta, Tähtinen, Nyberg, Jokiranta, Spies, Käki, Helminen) ja 5 ei-ääntä (Kaunisto, Karvonen, Koskela, Witting, Vainio). Puheenjohtaja totesi Miia Wittingin muutosesityksen tulleen hylätyksi.

Kaupunginhallituksen päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen.

Hyvinvointipäällikön viran perustaminen

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsitteli 12.10.2020 toimiala- ja toimielinrakenteen muutosselvityksen ohjausryhmän raporttia sekä päätti hallintosäännön valmistelun lähtökohdista. Lisäksi se päätti osana muita valmistelua koskevia linjauksia, että hyvinvointijohtajan virka lakkautetaan ja perustetaan uusi virka tai toimi 1.6.2021 alkaen siten, että keskeisin tehtävä on jatkossa valmistella vuosittain Kymsoten palvelusopimus ja seurata sen toteutumista talousarviovuoden aikana sekä raportoida tästä kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallitukselle. Muina tehtävinä ovat mm. kuntayhtymän perussopimuksen noudattamisen seuranta ja raportointi sekä Kymsoten hallitukselle annetun omistajaohjauksen toteutumisen seuranta ja raportointi.

Hyvinvointijohtajan virka tullaan lakkauttamaan tämän vuoden aikana. Sen tilalle tulevaa hyvinvointipäällikön tehtävää on myös tarkoituksenmukaista hoitaa virkasuhteessa, koska tehtäviin kuuluu vastuullista valmistelua päätöksentekoa varten.

Hyvinvointipäällikkö vastaa hyvinvoinnin ohjelmajohtamisen toteuttamisen suunnittelusta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää koskevaan edunvalvontaan liittyvien asioiden ja palvelusopimuksen valmistelusta ja toteutumisen seurannasta sekä tekee hyvinvoinnin osalta verkostomaisesti yhteistyötä sote-kuntayhtymän kanssa.

Lisätietoja: apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, puh. 020 615 9333, tuukka.forsell(at)kouvola.fi ja henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi

Kaupunginhallituksen ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää perustaa hyvinvointipäällikön viran perusteluosassa mainituin kelpoisuusvaatimuksin.

Kaupunginhallituksen päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Toimitilajohtajan valinta

Toimitilajohtajan virka vapautui 31.10.2020 alkaen. Toimitilajohtajan keskeisiä tehtäviä on vastata konsernipalvelujen tilapalvelujen johtamisesta, rakennuttamisesta, projektijohtamisesta sekä osallistua omalta osaltaan kaupungin kärkihankkeiden toteuttamiseen. Kaupungin kiinteistökanta on tällä hetkellä noin 500 kiinteistöä ja lähes 500 000 km2. Tilapalveluissa on henkilöstöä yhteensä 16.

Kaupunginhallitus valitsi 26.10.2020 § 295 toimitilajohtajan valintaa valmistelevaan työryhmään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmisen, kaupunginhallituksen jäsenet Kimmo Jokirannan, Tapio Karvosen ja Kaisa Spiesin, kaupunginjohtaja Marita Toikan, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellin sekä henkilöstöjohtaja Päivi Karhun (sihteeri).

Valmistelutyöryhmä haastatteli yhteensä viisi hakijaa ajalla 27.1.-29.1.2021. Haastattelujen jälkeen työryhmä valitsi Mercuri Urvalin toteuttamaan soveltuvuusarviointiin viran hakijoista diplomi-insinööri Katja Aholan, arkkitehti Jussi Niemen ja diplomi-insinööri Kari Toikan.

Koulutukseen, työkokemukseen, haastatteluun ja siihen sisältyneeseen ennakkotehtävään sekä soveltuvuusarviointiin pe­rus­tuvan kokonaisarvioinnin perusteel­la kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen valitsema valmistelutyöryhmä päätti esittää, että toimitilajohtajan vir­kaan valitaan diplomi-insinööri Katja Ahola. Hän on koulutukseltaan myös rakennusinsinööri (AMK). Katja Aholan katso­taan ko­ko­nais­ar­vioin­nin perusteella täyt­tä­vän par­hai­ten toimi­tilajohtajan vi­ran kelpoisuusvaatimukset ja muut ha­ku­il­moi­tuk­ses­sa mainitut valin­ta­pe­rus­teet.

Lisätietoja: apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, puh. 020 615 9333, tuukka.forsell(at)kouvola.fi ja henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(at)kouvola.fi.

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää valita toimitilajohtajan virkaan Katja Aholan.
Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
Valinta on ehdollinen ja edellyttää terveydentilaa koskevaa selvitystä.

Kaupunginhallituksen päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Tutustu esityslistoihin ja pöytäkirjoihin liitteineen (Dynasty). Tarkastettu kokouspöytäkirja on nähtävillä kokousta seuraavan viikon keskiviikkona kaupunginkansliassa.

Kaupunginhallituksen kokoonpano ja kokouspäivät

Lisätietoja:
Hallintojohtaja
Katja Tommiska
puh.020 615 8651

Sivun alkuun