Kouvolan Lakritsille vuoden 2020 Kouvolan kaupungin yrityspalkinto

Vuoden 2020 yrittäjä Kouvolan Lakritsi Timo Nisula

Kouvolan kaupunki palkitsi vuoden 2020 yritykseksi valitun Kouvolan Lakritsi Oy:n Kouvolan kaupungintalolla pienimutoisessa palkitsemistilaisuudessa. Menestynyt ja Kouvolasta positiivista kuvaa maailmalle vienyt yritys pärjäsi erinomaisesti arviointikriteerien valossa.

Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva pitää tärkeänä, että Kouvolan kaupunki antaa vuosittainen tunnustuksen menestyksekkäästä yritystoiminnasta kotipaikkanaan Kouvolaa pitävälle työllistävälle yritykselle. Kaupungin elinvoimaisuuden kehittymiseksi kaupungissa tarvitaan uusia työpaikkoja jo toimiviin yrityksiin, mutta samanaikaisesti tarvitsemme kaupunkiin uusia sijoittuvia yrityksiä.

− Kouvolan kaupunki haluaa osaltaan luoda ja parantaa yritysten toimintaedellytyksiä alueellaan. Lisäksi haluamme tarjota Kouvolassa toimiville yrityksille kasvumahdollisuuksia sekä mahdollisuuksia menestyä, toteaa Portaankorva.

Valintaan vaikuttavina merkittävimpinä kriteereinä olivat yrityksen kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky sekä toiminnan kehitys edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksellä tuli lisäksi olla työllistävä vaikutus.

− Kouvolan Lakritsi on menestynyt erinomaisesti ja on palkintonsa ansainnut. Yrityksen kannattavuus ja vakavaraisuus ovat toimialallaan ja kaikkiin yrityksiin verrattuna paremmat kuin 94 %:lla yrityksistä. Lisäksi tulos, liikevaihto, riskinsietokyky ja muut arvioitavat kriteerit ovat kaikki erinomaisella tasolla. Yritys on myös määrätietoisella otteellaan ja laadukkailla tuotteillaan vienyt positiivista kuvaa Kouvolasta maailmalle, näkee Portaankorva.

Palkinnonjaon yhteydessä julkaistulla videolla yritystä luotsaava lakutehtailija ja Kouvolan Lakritsin omistaja Timo Nisula toteaa, että hommassa on hyvä olla mukana positiivista hulluutta. Hänen mukaansa Kouvolassa on hyvä yrittää ja yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti. Kouvolan lakritsin visiona on moninkertaistaa liikevaihto ja panostaa vahvasti vientiin seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Kouvolan kaupungin vuoden 2020 yritykselle myönnettävän palkinnon saaja määritettiin yrityksistä, joiden kotipaikka on Kouvola, hyödyntäen tuoreimpia tilinpäätöstietoja sekä niistä tehtyjä analyysejä. Arvioinnissa hyödynnettiin tietoja lähes 1600 yrityksestä. Liikevaihdon kehitystä ja tulosta tarkasteltiin myös pidemmällä aikavälillä.

Perinteisesti Kouvolan ja Valkealan yrittäjäyhdistykset, Kouvolan kaupunki ja Kinno ovat järjestäneet yhteisen palkitsemis- ja verkostoitumistilaisuuden, jossa jaetaan Kouvolan kaupungin, Valkealan Yrittäjien ja Kouvolan Yrittäjien yrittäjäpalkinnot. Loppuvuodesta 2020 oli vielä suunnitteilla, että tilaisuus pidettäisiin tammi-helmikuussa 2021. Vallitseva COVID-19 –pandemia kuitenkin esti tilaisuuden yhteisen palkitsemistilaisuuden järjestämisen. Kouvolan kaupungin yrityspalkinto luovutettiin 11.3. kaupungintalolla pienimuotoisessa palkitsemistilaisuudessa, koronaturvallisuus huomioiden.

Lisätietoja:
kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva(a)kouvola.fi

Sivun alkuun