Koronatartuntojen määrä nousussa Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa on viikonlopun aikana todettu lauantaina 6, sunnuntaina 5 ja maanantaina 9 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla koronatilanne oli menossa rauhallisempaan suuntaan ja viikossa todettiin 11 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsote tiedote 15.3.2021

Kymsote tiedottaa koronasta
Kymsote tiedottaa koronasta!

Viime viikon luku nousee viikonloppuna todettujen tartuntojen myötä: Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä 42 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Uusia tartuntatapauksia ja -ryppäitä on jäljitetty ja niiden on todettu olevan lähtöisin mm. pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Karjalasta. Kyseessä on isojakin samaan perheeseen tai sukuun kuuluvien tartuntaryppäitä. Tartuntoja on saatu myös yksityisistä kokoontumisista, joissa osallistujia on ollut enemmän kuin suositeltu 6 henkilöä.

  • Koronatartunnan riski on lisääntynyt viime viikon aikana myös Kymenlaaksossa. Olennaista tartuntojen torjunnassa on tarpeettoman liikkumisen ja muiden kuin välttämättömien kohtaamisten minimoiminen. Nyt ei ole myöskään oikea aika järjestää yksityisiä juhlia ja kokoontumisia, muistuttaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Merkille pantavaa on myös viikonloppuna Vaalimaan rajatestauksessa todettujen positiivisten suuri määrä. Osa näistä koronatartunnoista on todettu Kymenlaaksossa asuvilla henkilöillä, osa asuu muualla.

Yksi tartuntatapauksista on todettu Kymsoten Valkealakodissa. Asumispalveluyksikön iäkkäistä asiakkaista kaikki halukkaat asiakkaat on rokotettu kertaalleen ja rokotuskattavuus on erittäin hyvä. Henkilökunnastakin suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen, huomattava osa kahteen kertaan.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Kymsote muistuttaa, että jokaisen, jolla on koronatartuntaan sopivia oireita (väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripuli), tulee hakeutua koronavirustestiin. Koronavirustestiin mennään aina ajanvarauksella. Ensisijaisesti suositellaan sähköistä asiointia: www.omaolo.fi tai https://koronabotti.hus.fi/

Mikäli sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, otetaan yhteyttä puhelimitse Päivystysapuun p. 116 117. 

Tarkemmat tiedot koronavirustestiin hakeutumisesta: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/koronavirustesti/

Lisätietoja:

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
puh 020 622 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi  

Sivun alkuun