Koronatiedote liikunta- ja urheilutoimijoille 18.3.2021

Koronatilanne Kymenlaaksossa on viimeisen viikon aikana mennyt selvästi huonompaan suuntaan muutaman rauhallisen viikon jälkeen. Viime viikolla on Kymsoten seurannan mukaan todettu Kymenlaaksossa 41 uutta koronatapausta, sitä edeltävällä viikolla tapauksia oli 12. Viime viikon tapauksista viisitoista linkittyy kotimaan matkailuun lapissa, pääkaupunkiseudulla tai Etelä-Karjalassa. Sekä pääkaupunkiseudulla että Etelä-Karjalassa leviää ärhäkämpää muuntovirusta (erityisesti brittimuunnosta), joten riski muuntoviruksen leviämiseen sitä kautta myös meidän alueelle on suuri.

Kymenlaakson ja muiden maakuntien koronatilanne on nähtävissä THL koronakartassa: https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Kymenlaakso jatkaa toistaiseksi kiihtymisvaiheessa, mutta jos kehitys jatkuu tällaisena olemme menossa takaisin kohti leviämisvaihetta.

Mitä tapahtuu 28.3. jälkeen?

Odotamme tällä hetkellä valtioneuvoston päätöksiä siitä, aiotaanko valtion toimesta jatkaa rajoituksia myös ”sulkutilan” jälkeen joka loppuu 28.3. Niistä ja Kymenlaakson omasta koronatilanteesta tulevina viikkoina riippuu se, miten rajoitukset jatkuvat. Toivomme, että valtioneuvosto tekisi päätöksiä asiaan mahdollisimman pian. Koronatilanne Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa ei ole kääntynyt selvään laskuun, joten rajoitusten jatkoa on odotettavissa. Miten se meihin kohdistuu, on vielä avoinna.

Pyrimme omalta osaltamme vapauttamaan erityisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaa heti kun se on mahdollista. On kuitenkin huomattava, että meillä on nyt ihan uusi pelikaveri nimeltä brittimuunnos joka ei pelaa samoilla säännöillä kuin ennestään tuntemamme korona. Riskinarviointia ei voi tehdä perustuen siihen, että koronavirus ei ole viime syksyn tai talven aikana levinnyt lasten ja nuorten keskuudessa, sillä nämä tilastot perustuvat ”vanhaan koronaan” joka meillä on ollut toistaiseksi vallitseva virustyyppi. Tämä ”vanha korona” tulee korvautumaan lähikuukausina brittimuunnoksella. Emme vielä varmasti tiedä, miten Suomessa jatkossa leviävä brittimuunnos käyttäytyy lasten ja nuorten keskuudessa joten varmasti ei voida tällä hetkellä sanoa, että lasten ja nuorten harrastaminen on jatkossa turvallista. Tilannetta seurataan tällä hetkellä erittäin tiiviisti.

Ilmoitamme heti kun meillä on lisätietoa tulevista rajoituksista tai ohjeista.

Terveisin, Johanna
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén
johanna.franzen@kouvola.fi

Sivun alkuun