Inkeroisissa sijaitsevan kuntosalin Inxa Gymin kävijällä todettu koronatartunta

Kymsote tiedottaa koronasta

Tartuntatautiyksikön koronajäljitys on ruuhkautunut.

Kouvolassa Inkeroisissa sijaitsevan Inxa Gym -kuntosalin kävijällä on todettu koronavirustartunta. Paikalla tiistaina 23.3. kello 18.30-20.30 ja keskiviikkona 24.3.2021 kello 17.40-20 olleet ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle. Mahdollisesti altistuneita on noin 50.

Mikäli tuolloin paikalla olleella on koronavirukseen sopivia vähäisiäkään oireita (väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia) hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan sähköisten palveluiden kautta kuten Omaolo-palvelun, Koronabotin kautta tai ottamalla puhelimitse yhteyttä päivystysapuun p. 116 117.

Koronatartunnat Kymenlaaksossa ovat lisääntyneet ja alueella on useita laajojakin korona-altistumisia. Tartuntatautiyksikön koronajäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut ja yhteydenotoissa on viivettä. Koronajäljittäjät kontaktoivat eli ovat aina ensin yhteydessä koronatartunnan saaneeseen henkilöön ja tämän jälkeen tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti mahdollisiin altistuneisiin. Yksi koronatartunnan saanut on voinut altistaa kymmeniä ihmisiä. Tartuntatautiyksikkö tekee töitä myös viikonloppuisin.

Lisätietoja

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
p. 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Sivun alkuun