Kouvolan pääpalolaitoksen laajennusosa valmistui

Kouvolan pääpelastuslaitoksen uusi laajennusosa on valmistunut. Laajennusosa tulee vapaapalokunnan käyttöön kesällä 2022 .

Kouvolan paloaseman laajennusosa etualalla, taustalla huputettuna saneerattava rakennus

Laajennusosan myötä valmistui myös palolaitoksen saneeraustyömaan urakan ensimmäinen vaihe, aikataulussaan.

Hankkeen toinen vaihe käynnistyy välittömästi ensimmäisen jälkeen. Toisessa vaiheessa saneerataan paloaseman 1991 valmistunut rakennus. Rakennuksen talotekniikka päivitetään nykyaikaiseksi, tehdään rakenneteknisiä korjauksia sekä uusitaan rakennuksen pintoja ja kiintokalusteita.

Laajennus ja saneeraus kuuluvat samaan urakkakokonaisuuteen. Urakoitsijoina toimivat paikalliset yritykset, ja toisen vaiheen toteuttavat ensimmäisestä vaiheesta vastanneet urakoitsijat.

Saneeraus tuo muutoksia myös Kymenlaakson pelastuslaitoksen operatiivisen toimen arkeen. Operatiivinen toimi siirtyy saneerauksen ajaksi juuri valmistuneeseen laajennusosaan. Piha-alueelle on myös tehty pelastuslaitoksen käyttöön väistötiloja, joissa on miehistöhuoneita sekä toimistotiloja.

Saneeraus valmistuu kesällä 2022. Tuolloin pääpelastuslaitoksen operatiivinen toimi siirtyy takaisin saneerattuihin tiloihin ja laajennusosa tulee vapaapalokunnan käyttöön. Saneerattavalta puolelta otetaan tiloja osittain käyttöön jo syksyllä 2021. Näin kalustoa saadaan lämpimiin tiloihin talveksi.

Koko hankkeen arvioidaan valmistuvan heinäkuussa 2022. Hankkeen kokonaiskustannus on 8,1 miljoonaa euroa. Laajennusosalle on myönnetty Palosuojelurahaston avustus 220 000 euroa. Myös saneeraukselle  haettiin avustusta Palosuojelurahastosta, mutta 24.3.2021 tehdyn päätöksen mukaan sitä ei myönnetty.

Lisätietoja

Anneli Vartiainen, Kouvolan tilapalvelut, rakennuttajapäällikkö, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sivun alkuun