Pääsiäisen ajanvietteeksi verkkotapahtumia ja ulkoilua

Muistathan koronarajoitukset myös pääsiäisenä. Toimettomana ei silti tarvitse olla, sillä verkkotarjonta on vilkasta. Kotisohvalta voi seurata vaikkapa Kymi Sinfoniettan maksutonta konserttia, tutustua kirjaston e-aineistoon ja katsella elokuvia tai kuunnella musiikkia. Virtuaaliset Poikilo-museoiden näyttelyt vievät sinut taiteen pariin. Pääsiäisherkuttelun lomassa saat verkosta vinkit jumppahetkiin kotona ulkona liikkumista unohtamatta.

Poikilo-museoiden näyttelyt myös virtuaalisena

Vieraile turvallisesti museossa! Poikilo-museoiden näyttelyt ovat avoinna yleisölle normaalien aukioloaikojen mukaisesti ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu. Pääsiäisen aikaan museot ovat suljettu 2.-5.4.

Ilmiöitä ja olioita, Timo Heino, Jaakko Tornberg, Timo P. Vartiainen, Taidemuseo Poikilo, 25.4.2021 saakka.
– Helmikuussa avautunut Ilmiöitä ja olioita -näyttely esittelee kolmen taiteilijan leikkisiä, mutta vakavia huomioita ajastamme. How Great -teoskokonaisuus (45 min) kuuluu Jan Ijäksen ihmiskunnan jätteitä käsittelevään elokuvasarjaan. Se pyörii nonstoppina Kino-Poikilossa Ilmiöitä ja olioita -näyttelyn aikana. 

Jaakko Tornberg, Green 8, 2020. Kuva: Jaakko Tornberg

Kartanoiden Kouvola, Kouvolan kaupunginmuseo 10.10.2021 saakka.
– Näyttely lumoaa interiööreillään. Se kurkistaa kartanoelämän arkeen ja juhlaan sekä aatelissukujen ja kartanorakennusten vaiheisiin 1600-luvun aatelisläänityksistä nykypäiviin asti.

Voit vierailla kummassakin näyttelyssä myös virtuaalisesti, omalla kotikoneella tai mobiililaitteella. Mobiililaitteeseen voi liittää VR-lasit. Katso lisätietoa: poikilo.fi/virtuaalinayttelyt      

Uusi verkkokauppa on avattu – tutustu Poikilo-museokaupan tuotteisiin!

Verkkokaupassa on myynnissä Poikilo-museoiden taide- ja historia-aiheisia julkaisuja ja muita alueen paikallishistoriaan liittyviä kirjoja. Verkkokaupasta löydät myös Poikilo-tuotteita sekä tuotteita, joiden suunnittelussa on hyödynnetty mm. Poikilo-museoiden kuva-arkiston kuvia. Verkkokaupan löydät osoitteesta: verkkokauppa.kouvola.fi/

Onnenkukossa pääsiäismunia -näyttely

Kahvila ja Lahjatavaraliike Onnenkukossa on Seija Patrosen pääsiäismunia -näyttely, jossa on esillä yli 90 koristelumunaa. Näyttely on taitelijan 40-juhlanäyttely ja pääsiäismunia voi ihailla 11.4. asti.
Avoinna ke-pe 10-18, la 10-16, su 12-16 (ma-ti suljettu). Pääsiäisenä 2.-5.4. suljettu.

Seija Patronen: Pääsiäismunia -näyttely

Kymi Sinfoniettan verkkokonsertti johdattaa pääsiäistunnelmaan
                                                        

PÄÄSIÄISMUSIIKKIA – Konserttistriimaus to 1.4. klo 19
Joseph Haydn: Vapahtajan seitsemän sanaa ristillä

Kymi Sinfoniettan pääsiäisen verkkokonsertissa torstaina 1.4. klo 19 kuullaan Joseph Haydnilta vuoden 1786 pitkäperjantaille tilattu teos, jossa jokaista Jeesuksen seitsemää viimeistä lausetta kuvaa kymmenen minuuttia kestävä, rauhallinen musiikki. Tämän lisäksi alussa on johdanto, ja teos päättyy Maanjäristykseen. Haydnin sävellys henkii samalla voimaa ja heikkoutta, surua ja hyväksyntää, hämmennystä ja ymmärrystä. Tunnelma on mietiskelevä, ja – Haydnille tyypilliseen tapaan – lohdullisen valoisa. Orkesteria johtaa kapellimestari Esa Heikkilä.

Maksuton live-striimattu verkkokonsertti, linkki konserttiin kymisinfonietta.fi/konsertitverkossa

Kirjasto palvelee kellon ympäri verkossa

Kouvolan Pääkirjasto ja Kuusankosken kirjasto ovat lauantaina 3.4. avoinna klo 10-15. Kirjastojen e-aineisto on käytettävissä joka päivä kellon ympäri verkkokirjaston kyyti.finna.fi kautta. Kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla voi verkossa lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja, lukea aikakauslehtiä, katsoa elokuvia ja kuunnella musiikkia.  

Liikuntavinkkejä koko perheelle

Liikuntapalvelut tarjoaa paljon liikunnallisia vinkkejä kotiin ja lähiympäristöön pääsiäisen aikaan, kurkkaa kouvola.fi/liikkeelle-netissa Kaupungin liikunnanohjaajat ovat koonneet erilaisia vinkkejä omatoimiseen ulkoiluun ja kotijumppaan kaikenikäisille niin lapsille, nuorille kuin ikäihmisille.  Mukavia liikuntahetkiä koko perheelle!

Lisätietoa tapahtumista:

www.kouvola.fi/tapahtumat

Sivun alkuun