Kaupungin hankintaohjelmaa päivitetään uuden valtuustokauden kynnyksellä

Suurimmat muutokset tulevat liittymään kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun edistämiseen. Nyt pyritään korostamaan hankinnan ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Paikallisuudella on hankinnoissa edelleen vahva rooli.

Kaupunginhallitus päivittää Kouvolan kaupungin hankintaohjelmaa vuosille 2021 – 2025. Ohjelman päivityksen sisältöä käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 10. toukokuuta.

Nyt voimassa oleva hankintaohjelma 2018 – 2021 on Kouvolan ensimmäinen, ja se hyväksyttiin vuonna 2018. Ohjelman sisällön päivitystä on valmisteltu työryhmässä, jossa mukana on ollut myös valtuustoryhmien ja yrittäjien edustajat.

Hankintaohjelman pohjana on kaupunkistrategia. Hankinnoilla myös tuetaan ja jalkautetaan kaupunkistrategian kärkihankkeita.

Hankintaohjelman päämäärät ovat elinvoiman tukeminen, kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun edistäminen sekä hankintatoiminnan kehittäminen. Nyt ohjelmaa on tarkoitus päivittää etenkin kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun osalta.

-Elinvoiman tavoitteissa ja toimenpiteissä säilyy edelleen voimakas paikallisuuden huomioon ottaminen. Merkittävimmät päivitykset kohdistuvatkin kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun edistämisen tavoitteisiin. Nyt pyritään korostamaan hankinnan ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Ekologisen kestävyyden tavoitteet ovat myös linjassa kaupungin ympäristöohjelman tavoitteiden kanssa, hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä kertoo.

Ympäristöohjelmaan liittyvien tavoitteiden konkreettiset toimenpiteet ja mittarit vahvistetaan myöhemmin päivitettävässä Kouvolan kaupungin hankintaohjeessa.

Uusia tavoitteita ja toimenpiteitä on tulossa myös hankintatoiminnan kehittämisen tavoitteisiin. Jatkossa hankinnat luokitellaan esimerkiksi strategisiin tai rutiinihankintoihin, millä pyritään lisäämään hankintojen vaikuttavuutta.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Jyrkilä, hankintapäällikkö, Kouvolan kaupunki, p. 02061 57166, marja-liisa.jyrkila(at)kouvola

Sivun alkuun