Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneiden hakeuduttava oireettomanakin heti koronatestiin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus otetaan käyttöön myös Kymenlaaksossa: Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneiden on hakeuduttava oireettomanakin koronatestiin. Kymsotessa varaudutaan lisääntyvään koronatestaukseen.

Suomeen Venäjältä viime viikon aikana saapuneiden matkustajien runsaista koronatartunnoista johtuen myös kaikkia henkilöitä, jotka ovat viettäneet aikaa tai olleet lähikontaktissa Suomeen palanneiden turistien kanssa, suositellaan hakeutumaan testiin heti. Testiin on hakeuduttava, vaikka ei olisikaan oireita. Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia. 

Suositus koskee kahden rokoteannoksen saaneita tai taudin alle 6 kuukautta sitten varmistetusti sairastaneita vain, jos heille tulee koronaan sopivia oireita.

THL:n tiedotteen voit lukea täältä: Matkailijatartunnat – myös Pietarissa matkailleiden kanssa aikaa viettäneitä suositellaan hakeutumaan oireettomanakin koronatestiin – Tiedote – THL

Kymsote varautuu koronatestauksen lisääntymiseen ja näytteenottopisteisiin lisätään näytteenottoaikoja. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella. Lue ohjeet Kymsoten sivuilta.

Edelleen kehotetaan kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa kuljetusyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet. Myös rajalla testissä käyneiden tulee tartunnan poissulkemiseksi käydä uudestaan testissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.   

Sekä THL että Kymsote suosittelevat välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

Lisätietoja

Marja-Liisa Mäntymaa, johtajaylilääkäri
puh 020 633 2003, marja-liisa.mantymaa@kymsote.fi

Sivun alkuun