Perusopetus ja lukiot aloittavat Kouvolassa lähiopetuksessa

Toisen asteen opiskelijoille kaupungin turvallisuuspäälliköllä on erityisen tärkeä viesti. - Pyydän kaikkia niitä toisen asteen opiskelijoita, jotka eivät vielä ole varanneet aikaa koronarokotukseen tekemään sen nyt heti.

Kouvolan kaupungin valmiusryhmä on tehnyt torstaina 5.8. päätöksen, jonka mukaisesti perusopetus ja lukiot aloittavat syyslukukauden ensi viikolla lähiopetuksessa. Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO on jo tällä viikolla aloittanut opetuksen lähiopetuksena.

– Kynnys siirtää lapsia ja nuoria etäopetukseen on iso, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– Rokotettujen määrä kasvaa koko ajan ja vakavasti virukseen sairastuvien määrä vähenee.

Suomessa on edelleen voimassa lakimuutos, jonka mukaisesti kaupunki voi siirtää koulukohtaisesti oppilaita etäopetukseen aina 4. vuosiluokasta alkaen, mikäli jossain koulussa todetaan tartuntaketju tai sen epäilys.

Kevään turvallisuusohjeet voimassa edelleen

Kouluissa ja päiväkodeissa noudatetaan samanlaisia turvallisuusohjeita kuin keväälläkin. Perusopetuksessa opetus pyritään järjestämään mahdollisimman kuplautettuna. Maskien käyttöä suositellaan kaikille oppilaille 6. luokasta alkaen sisätiloissa ja koulukyytien aikana.

Varhaiskasvatus toimii normaalisti. Harrastustoimintaan ei kohdisteta toistaiseksi uusia rajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Kymenlaakson alueelle yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia. Aluehallintovirasto on tiedottanut, että päätökset uusista rajoituksista annetaan perjantaina 6.8. iltapäivällä. Uudet rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 14.8.

Toisen asteen opiskelijat – nyt rokotukseen!

Toisen asteen opiskelijoille Franzénilla on erityisen tärkeä viesti. 

– Pyydän kaikkia niitä toisen asteen opiskelijoita, jotka eivät vielä ole varanneet aikaa koronarokotukseen tekemään sen nyt heti. Maskien käyttö ja rokotukset ovat avainasemassa lähiopetuksen turvaamisessa syksyn aikana.

Rokotuksiin voivat varata ajan kaikki 16 vuotta täyttäneet Kymsoten verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén

puh. 020 615 9019

Sivun alkuun