Elovalkeat 2021 tapahtumasarjaan on tullut muutoksia

Pieni laiva, jonka kannella on ihmisiä, saapumassa kohti kuvaajaa. Sen läheisyydessä myös kaksi kajakkia melojineen. Ilta-aurinko paistaa kauniisti.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Elovalkeiden tapahtumista mm. Tirvan musiikkinäytelmät sekä Soihtujen yön ilotulitus ja Ilta Orilammella on peruttu. Perinteiset Litviikkimarkkinat pyritään järjestämään normaalisti.

Tirvan lavalla piti nähdä tiistaina 17.8.2021 Anna Hanskin tähdittämä esitys ”b-puoli”. Esitys pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan ensi vuonna. Myös musisoinnin ja sanataiteen juhlaa julistava ”Kankkulan kaivo, kootut seokset” jää pitämättä torstaina 26.8.2021.

Asiakkaat, jotka ehtivät ostaa pääsylipun näihin musiikkinäytelmiin, voivat periä lippua vastaan rahat takaisin siitä myyntipaikasta, mistä hankkivat liput.

Litviikkimarkkinat järjestetään näillä näkymin normaalisti lauantaina 21.8.2021 klo 9-14 Valkealatalon P-alueella, osoitteessa Toikkalantie 5, Valkeala. Litviikkimarkkinoilla julkistetaan seuraavan vuoden Elovalkeat-kylä ja vuoden 2022 Elo-Maija ja Elo-Matti.

Soihdut syttyvät elokuun yössä peruutuksista huolimatta

Elovalkeiden 2021 huipentumaksi suunniteltu ilotulitus sekä Meiju Suvaksen tähdittämä Ilta Orilammella lauantaina 21.8.2021 on jouduttu perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Majalla voi kuitenkin nauttia karjalaisia perinneherkkuja pitopöydästä. Myös Orilammen majalta lähtevä Soihtujen yön risteily klo 21 toteutuu, mutta risteily 22.30 on peruttu. Risteilyihin on kannattaa varata paikka Orilammen lomakeskuksesta.

Peruutuksista huolimatta soihtujen yön tapahtumaa voi viettää jokainen! Soihtujen toivotaan syttyvän lauantaina 21.8. klo 20-24 vesien rannoille ja kotipihoille ympäri Kouvolaa ja erityisesti Vuohijärvellä ja Valkealassa.

Elovalkeat elävöittävät Valkealan kesiä vuodesta toiseen

Elovalkeat on Valkealassa järjestettävä tapahtumien sarja, joka alkoi tänä vuonna 25.7. Edvard Hornborgin kalaasi-draamaopastuksella. Varsinaisia avajaisia vietettiin 30.7. Valkealan Hirsimäen museoalueella.

Elovalkeat-kesätapahtumasarja on perustettu vuonna 1973 elävöittämään Valkealan kesiä. Elovalkeat on edelleen rakastettu kotiseututapahtuma ja se järjestetään eri toimijoiden ja Kouvolan kaupungin kanssa yhteistyössä.
Elovalkeat tapahtumasarjan voimana ovat perinteikkäät kulttuuriympäristöt, alueen upea järviluonto ja eri kylillä voimissaan oleva talkootyöperinne.

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Helena Jetsu, helena.jetsu@kouvola.fi, puh 020 615 74 20

Sivun alkuun