Jalkakäytävien talvikunnossapitovastuut uuteen käsittelyyn

Tekninen lautakunta käsittelee ensi viikon kokouksessaan jalkakäytävien talvikunnossapitoa. Käsittelyn jälkeen on tarkoitus asettaa nähtäville ehdotus, jossa kaupunki ottaisi huolehtiakseen jalkakäytävien talvikunnossapidon omakoti-, pari- ja rivitalojen kohdilta eikä alueen kiinteistöiltä perittäisi kunnossapidosta maksua.

Jalkakäytävien talvikunnossapito siirrettiin 1.10.2020 alkaen tontinomistajien vastuulle lukuun ottamatta pientalovaltaisia alueita.

Talven 2020–2021 kokemusten perusteella kuitenkin todetaan, että nykytilanne ei kaikilta osin toimi. Tilanteeseen on jouduttu tekniikan ja ympäristön toimialalle annetun budjettikehyksen takia. Vaikkakaan rahaa ei ole annettu lisää, esitetään kuitenkin, että tilannetta muutetaan siten, että helpotetaan omakoti-, pari- ja rivitaloasukkaiden elämää ottamalla näiden kiinteistöjen kohdilla olevien jalkakäytävien talvihoito kaupungille.

Tekniselle lautakunnalle esitetään, että se päättää asettaa nähtäville ehdotukset, joissa

  • kaupunki ottaa huolehtiakseen jalkakäytävien talvikunnossapidon omakoti-, pari- ja rivitalojen kohdilta vuoden 2022 alusta alkaen tai sen jälkeen, kun lautakunta on tehnyt asiasta päätöksen ja
  • talvihoidosta ei peritä maksua alueen kiinteistöiltä

Lisäksi joitakin kohteita esitetään jätettäväksi talvikunnossapidon ulkopuolelle.

Lisätietoja

Anne Ahtiainen, kaupungininsinööri
p. 020 615 8574
anne.ahtiainen@kouvola.fi

Hannu Tylli, tekninen johtaja
p. 020 615 8570
hannu.tylli@kouvola.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat Kouvolan kaupungin Dynasty tietopalvelussa.

kouvola.fi/kunnossapitovastuut

Sivun alkuun