Kaupungin kiinteistöjen myyntiin aikalisä

Tilapalveluille osoitettavat kysymykset pyydetään lähettämään osoitteeseen: tilapalvelut@kouvola.fi.

Kouvolan kaupunki aikoo tasapainottaa talouttaan vuositasolla pysyvästi vähintään 10 miljoonalla eurolla. Tasapainotus toteutetaan säästöillä ja tulonlisäyksillä. Tavoitteeseen pääseminen vie useamman vuoden.

Maanantaina 24.4. kokoontunut kaupunginhallitus käsitteli osana kehitys- ja sopeuttamistyötä myyntiin esitettyä kiinteistöpakettia. Myytäväksi esitetyissä, Kouvolan kaupungin näkökulmasta tarpeettomissa kiinteistöissä on esimerkiksi omakotitaloja, asuinkäytössä olevia osakehuoneistoja, sote-kiinteistöjä, yritystiloja ja lähivuosina käytöstä poistuvia koulukiinteistöjä. 

Kaupunginhallitus päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi ja perustaa työryhmän asian jatkovalmistelua varten.

Toimitilajohtaja Katja Aholan mukaan tilapalveluihin on tullut viime päivinä runsaasti yhteydenottoja koskien tulevaisuudessa myyntiin tulevia kiinteistöjä. Hän toivoo kuntalaisilta malttia: kiinteistöjen myynnissä otetaan nyt työryhmän perustamisen myötä aikalisä.

– Kun perustettavan kiinteistötyöryhmän työskentelyyn perustuva esitys saadaan aikanaan käsiteltyä kaupunginhallituksessa, alkaa kiinteistöjen arvonmääritys. Vasta tämän jälkeen kiinteistönvälittäjä alkaa myydä kaupunginhallituksen myytäväksi linjaamia kiinteistöjä, ja pystyy vastaamaan esimerkiksi yksityiskohtaisiin kysymyksiin kiinteistöjen myyntihinnoista, Ahola kertoo.

Tilapalveluille tässä vaiheessa esitettävät kuntalaiskysymykset pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen: tilapalvelut@kouvola.fi.

– Kysymyksiä tulee paljon. Toivomme, että ne lähetetään tilapalveluiden yhteissähköpostiin, jotta yksikään kysymys ei jää huomaamatta ja vaille vastausta, Ahola sanoo.

Sivun alkuun