Kouvolan jäähallin parven laajennuksen rakennustyöt alkavat

Laajennuksen myötä asiakkailla on ensi vuonna käytössä enemmän ravintolapaikkoja sekä wc-tiloja. Parven laajennus on osa suurempaa jäähallin korjaus- ja muutostöiden kokonaisuutta.

Kouvolan jäähallilla tullaan vuosina 2023–2025 tekemään korjaus- ja muutostöitä, joissa parannetaan olemassa olevien tilojen kuntoa, tekniikkaa, toimivuutta ja kapasiteettia. Lähtökohtana on luoda toimivat ja monipuoliset tilat sekä laajentaa jäähallin käyttömahdollisuuksia suurempien kokousten, kongressien ja messujen järjestämiseen.

Jäähallilla on jo käynnissä pieniä yksittäisiä urakoita, kuten wc-tilojen korjauksia. Nyt alkaa yhden isomman kokonaisuuden rakentaminen eli parven laajennus keskusurheilukentän puoleiseen D-katsomon päätyyn. Parven laajennukseen tulee mm. noin 150 henkilölle mitoitettu uusi katsomoravintola sekä lisää wc-tiloja.

Jäähallin juoksuradat joudutaan sulkemaan laajennuksen runkotöiden ajaksi. Rakennustöistä voi aiheutua myös ajoittaista meluhaittaa. Työmaa-alueet on merkitty selkeästi. Jäähallin käyttäjien toivotaan huomioivan ja noudattavan rakentamiseen liittyvät ohjeet.

Rakennustyöt tulevat aiheuttamaan myös hieman muutoksia tai kulkurajoituksia eri katsomon osiin KooKoon otteluissa. KooKoo tiedottaa näistä asioista elokuussa, ennen jääkiekkokauden alkua.

Juoksuradat palautetaan käyttöön arviolta syyskuussa. Hallin pääkäytölle eli luistelu- ja jääkiekkotoiminnalle ei laajennuksen rakennustyömaasta aiheudu kohtuutonta haittaa. Parven laajennus on valmis kokonaisuudessaan alkuvuodesta 2024.

Parven laajennuksen urakoitsijoiksi on valittu avoimella kilpailutuksella Rakennusliike Pakkanen Oy, R.A. Wickholm Oy, Kymen Sähkötyö Oy sekä Siemens Osakeyhtiö.

Muutokset tehdään liikunta- ja kulttuurilautakunnan 15.2.2023 hyväksymän hankesuunnitelman mukaisesti. Urakkakokonaisuuden yhteenlaskettu arvo on noin 1,4miljoonaa euroa. Parven laajennuksen maksaa rakennuksen pääkäyttäjä investointivuokrana kaupungille.

Lisätietoja:

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, anneli.vartiainen@kouvola.fi, tilapalvelut@kouvola.fi

Sivun alkuun