Käyrälammen etelärannan suunnittelu etenee

Tekninen lautakunta käsittelee 29.6.2023 Käyrälammen eteläosia koskevaa katu- ja yleisen alueen suunnitelmaa. Suunnitelmassa linjataan alueen toimintoja ja niiden sijoittamista kävijöitä hyvin palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Käyrälammen suunnittelu monipuoliseksi ja uudenlaiseksi matkailun ja vapaa-ajan kokonaisuudeksi etenee katu- ja yleisen alueen suunnitelman käsittelyllä. Suunnitelma on ollut julkisesti nähtävillä 24.5.-14.6.2023; yhtään muistutusta ei nähtävillä oloaikana jätetty. Suunnitelman tavoitteena on toteuttaa asemakaavaa kehittämällä Käyrälammentien ja Käyrälammen välistä noin 4,34 hehtaarin laajuista puisto- ja uimaranta-aluetta. Katu- ja yleinen suunnitelma tarkentaa teknisen lautakunnan 23.2.2023 hyväksymää Käyrälammen alueen yleissuunnitelmaa.

Uusia aktiviteetteja ja lisää virkistysaluetta

Alueelle on suunnitteilla monia parannuksia ja uusia toimintoja. Uimarannalta luoteeseen rakennetaan promenadimainen Käyrälammenraitti, joka johtaa tulevan Käyrälammenpuiston läpi kohti Lautaroa. Puistoa kehitetään luonnonmukaiseksi niityksi ja lammelle avataan näkymiä. Koirapuisto tulee siirtymään puistoon parin sadan metrin päähän nykyisestä sijainnistaan. Koirien uintimahdollisuus säilyy. Nykyisen koirapuiston paikalle voi tulevaisuudessa tuoda tapahtumia ja pystyttää mm. väliaikaisia esiintymislavoja ja kojuja. Nykyisten beach volley-kenttien viereen tulee kaksi uutta pelikenttää ja ulkokuntosali. Esteetön pääsy laiturille ja veteen toteutuu terassimaisen kulkuyhteyden myötä ja lapsille tulee leikkialue uimarannalle. Myös valaistusta alueella parannetaan. Alueelle lisätään penkkejä, kasvillisuutta sekä pyöräpysäköintipaikkoja. Invapysäköinti tulee lähelle uimavalvontarakennusta ja muille autoilijoille rakennetaan uusi pysäköintialue Käyrälammentien länsipuolelle lähelle koirapuiston nykyistä pysäköintialuetta.

Rakentamisen kustannusarvio on n. 2,05 M€. Rakentaminen alkaa syksyllä 2023 jatkuu vuodelle 2024. Katu- ja yleisen alueen suunnitelmaan voi tutustua kokousaineistossa.

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat Kouvolan kaupungin Dynasty tietopalvelussa

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anu Hjelt, puh. 020 615 6642, anu.hjelt(at)kouvola.fi

Suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, puh. 020 615 7096, tapani.vuorentausta(at)kouvola.fi

Sivun alkuun