Opetuspalvelupäälliköksi esitetään Johanna Lindstedtiä

Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää valinnasta kokouksessaan 4.7.2023.

Opetuspalvelupäällikkö johtaa perusopetuksen vastuualueen toimintaa ja palvelujen järjestämistä sekä nuorisopalveluita. Hän tekee tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja toisen asteen oppilaitosten kanssa. Opetuspalvelupäällikkö on myös perusopetuksen koulujen rehtoreiden esihenkilö ja toimii kasvatus- ja opetusjohtajan sijaisena.

Opetuspalvelupäällikön virka vapautuu 1.7.2023 alkaen eläköitymisen vuoksi. Virka oli haettavana 25.5.-12.6.2023. Määräaikaan mennessä tuli yhteensä 21 hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin kuusi ansioituneinta hakijaa, joilla oli koulutuksen ja työkokemuksen osalta parhain soveltuvuus tehtävään.

Viran kelpoisuusvaatimuksena oli tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito. Keskeisinä tehtävinä on vastata perusopetuksesta ja siihen liittyvästä tuesta. Kaupungin perusopetuksessa tällä hetkellä noin 7000 oppilasta

Valintatyöryhmä, johon kuuluu kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja, sivistysjohtaja sekä kasvatus- ja opetusjohtaja, esittää lautakunnalle, että opetuspäällikön virkaan valitaan Johanna Lindstedt. Hänen katsotaan koulutuksen, työkokemuksen ja haastatteluiden sekä henkilöarvioiden perusteella täyttävän parhaiten opetuspalvelupäällikön viran kelpoisuusvaatimukset ja hakuilmoituksessa mainitut muut valintaperusteet sekä asetetut henkilöarvioinnin kriteerit.

Varalle esitetään valittavan kasvatustieteiden maisteri Pasi Jalonen.

Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokousasiakirjat: Dynasty tietopalvelu : Kouvolan kaupunki

Kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Toikka, puh. 020 615 3831, vesa.toikka(at)kouvola.fi

Sivun alkuun