Biltema tulee Kouvolaan

kesäinen kouvola kuva, taustalla pohjola-talo

Bilteman Kouvolan myymälä tulee Tervaskankaalle ja sen on tarkoitus avautua vuoden 2024 aikana. Asia julkistettiin tiedotustilaisuuden yhteydessä 30.6.

Kouvolan kaupunki on myynyt Biltemalle tontin Tervaskankaalta, jonne Bilteman uusi myymälä on tulossa Veturin ja Kuusantien väliin.

Kauppakirja tontista on allekirjoitettu kesäkuun alkupuolella Bilteman kanssa. Myyntipäätös on tehty jo aiemmin talvella. Biltema osti samalla kertaa myös viereisen tontin YIT:ltä.

− Investoinnin kokonaisarvo on noin 15 miljoonaa euroa. Valmistuttuaan myymälän on tarkoitus työllistää noin 20–40 henkeä riippuen kausityöntekijöiden määrästä, kertoo Bilteman Real Estaten rakennuspäällikkö Ville Konka.

Kouvolan Biltema olisi kooltaan 7 200 neliömetriä. Varsinaisen myymälän lisäksi tavarataloon tulee kahvila.

Bilteman on tarkoitus hakea rakennuslupaa syys-lokakuussa sekä tehdä urakkakilpailutus syksyllä ja käynnistää rakentaminen vielä tämän vuoden aikana. Myymälän on tarkoitus valmistua ja avautua vuoden 2024 loppupuolella.

Kouvolan myymälän avaamisella Biltema laajentaa liiketoimintaansa, eli lähinaapurikaupunkien liiketoiminta jatkuu entisellään. Ruotsissa perustetulla Biltemalla on tällä hetkellä 17 tavarataloa Suomessa. Ketju toimii myös Norjassa ja Tanskassa. Biltema myy autotarvikkeita ja vapaa-ajan tavaroita.

Hyvä alku yritysalueen laajenemiselle

− Takana on pitkät neuvottelut Bilteman kanssa. Kyseessä on pitkäaikainen prosessi, jossa on otettu nyt merkittäviä askelia eteenpäin. Maalissa ollaan sitten, kun myymälä on auki. Tästä jatketaan eteenpäin hyvässä yhteistyössä, toteaa Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Tylli.

− Samalla tämä on hyvä alku Tervaskankaan yritysalueen laajenemiselle, hän jatkaa.

Kaupungilla on tarjolla lisää yritystontteja Tervaskankaan alueelle. Muitakin tonttivarauksia jo alueella on, mutta sinne haetaan aktiivisesti lisää toimijoita. Asemakaavaluonnos Veturin länsipuolisesta alueesta on parhaillaan nähtävillä.

Lisätietoja:

Biltema Oy/ Biltema Real Estate

Rakennuspäällikkö Ville Konka, ville.konka@biltema.fi


Kouvolan kaupunki

tekninen johtaja Hannu Tylli, hannu.tylli@kouvola.fi, puh. 020 615 5436
kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, sami.suoknuuti@kouvola.fi, puh. 020 615 8570

Sivun alkuun