Kaupunki tarjoaa ikäihmisille esteettömiä tapaamispaikkoja Nuorten Paikassa ja Kohoassa

Kaupunginhallitus käsitteli 14.8. vetoomusta kohtaamispaikka Pointin säilyttämisestä Hansakeskuksessa. Pointti ei kuitenkaan jatka aiemmissa tiloissaan, vaan sen toiminta muuttaa suunnitellusti Porukkatalolle syksyn aikana. Kaupunki tarjoaa ikäihmisille esteettömiä kohtaamispaikkoja Nuorten Paikassa ja Kohoa Synergiakeskuksessa.

Kouvolan kaupunginhallitus käsitteli 14.8. kokouksessaan 284 ihmisen allekirjoittamaa vetoomusta, jossa toivotaan kohtaamispaikka Pointin toiminnan jatkumista aiemmissa tiloissaan Hansakeskuksessa.

Vetoomuksen mukaan Pointissa käy päivittäin 150–180 ihmistä. Vetoomuksessa todetaan, että Pointin kävijöillä on paljon liikkumisen ongelmia, ja heistä iso osa jää toiminnasta pois, mikäli tapaamispaikka siirtyy nykyistä kauemmaksi.

Kaupunginhallitus päätti antaa vetoomukseen viranhaltijoiden laatiman vastauksen, jonka mukaisesti Pointin toiminta muuttaa suunnitellusti Porukkatalolle syksyn aikana.

– Ymmärrän hyvin Pointin kävijöiden huolen tutun ja mukavan kokoontumispaikan menettämisestä. Porukkatalolla on kuitenkin mahdollisuus järjestää aiempaa monipuolisempaa toimintaa.

– Lisäksi kaupunki tarjoaa nyt syksystä lähtien ikäihmisille esteettömiä tapaamispaikkoja Nuorten Paikassa ja Kohoa Synergiakeskuksessa, hyvinvointipäällikkö Sanna-Riitta Junnonen toteaa.

Kahvittelupaikka löytyy jatkossakin keskustasta
tiistaista perjantaihin

Ikäihmisten kahvitteluun ja tapaamisiin on löydetty kaksi paikkaa keskustassa: nuorisopalvelujen Nuorten Paikka -talo tiistaisin ja perjantaisin klo 8.30–13.30 sekä Edukon tila Kohoa-keskuksessa torstaisin klo 9–11, jossa opiskelijat voivat tarjota kevyitä terveyden ja kauneuden hyvinvointipalveluja oppilastyönä.

NuPassa ja Kohoassa käydessään vanhukset pääsevät kosketuksiin nuorten kanssa. Molemmat tilat ovat katutasossa ja esteettömiä.

Kouvolan seurakunta järjestää keskiviikkoisin toimintaa esteettömässä seurakuntatalossa.

Porukkatalon esteettömyyttä lisätään
liikennejärjestelyin ja remontein

Porukkatalon saavutettavuutta ja esteettömyyttä vahvistetaan liikenne- ja katujärjestelyin sekä talon helppokulkuisuutta lisäämällä. Palveluliikennettä lisätään Porukkataloon niin, että siellä käydään 8 kertaa arkipäivisin.

Marjoniementien bussipysäkkien sijoittelua on esitetty muutettavaksi niin, että Savonkadun risteyksen tuntumaan tulisi pysäkki. Savonkadun mäkeen on esitetty ulkopenkkejä Marjoniementien ja Valimontien risteyksiin. Esitykset ovat teknisten palvelujen tarkasteltavina.

Porukkataloon asennetaan sähköiset ulko- ja käytäväovien avaamisjärjestelmät. 2. kerrokseen tehdään INVA-WC. Pihan INVA-paikkojen määrää voidaan lisätä, ja pysäköintitilaa on runsaasti. Porukkatalossa on tilaa isohkoihin tilaisuuksiin sekä pienempiin ryhmäkokoontumisiin kokoushuoneissa.

Lisätietoja:

osallisuuskoordinaattori Anne Eriksson, puh. 020 615 8492, anne.eriksson@kouvola.fi

Sivun alkuun