InkJazz viihdyttää Ankkapurhassa ja kokoaa myös nuoret jazz-musiikin lumoon 

Valtakunnallisesti tunnetut jazzmuusikot valtaavat jälleen estradin perjantaina 25. elokuuta. Jari Perkiömäen johtamassa iltakonsertissa kuullaan kansainvälisiä ja kotimaisia huippuja Kymijoen varren ainutlaatuisessa ympäristössä. Myös sadat kouvolalaiset peruskoululaiset pääsevät nauttimaan jazzin lumosta osana Kouvolan kulttuurikasvatusohjelma Lennokkia.

InkJazzin koululaisille suunnatuissa konserteissa toteutetaan Kouvolan kulttuurikasvatusohjelma Lennokin tavoitetta antaa jokaiselle neljäsluokkalaiselle mahdollisuus tutustua laadukkaaseen musiikkiin ja taiteeseen. Koululaiskonsertit järjestetään yhteistyössä Kouvolan kulttuuripalvelujen ja peruskoulujen kanssa. Niiden lisäksi peruskoulujen yhdeksäsluokkalaiset pääsevät InkJazz-iltakonserttiin Ankkapurhaan veloituksetta K9-kortilla, mikäli konsertissa on tilaa.  

Jari Perkiömäen luotsaamassa All Stars -kokoonpanossa mukana tuoreita kykyjä ja tunnettuja muusikoita 

InkJazz-tapahtuman taiteellisena johtajana toimii musiikin tohtori MuT, saksofonisti Jari Perkiömäki. Hänellä on pitkä ammattiura niin esiintyvänä taiteilijana kuin opettajana, johtajana ja kulttuurialan vaikuttajana. Tällä hetkellä Perkiömäki toimii mm. Pori Jazz Festivalin hallituksen puheenjohtajana. InkJazzin taiteellisena johtajana hän on ollut vuodesta 2009 asti. 

InkJazz-tapahtumaan Perkiömäki tuo kokoonpanon, jossa yhdistyvät nuori energia ja monipuolinen kotimainen ja kansainvälinen kokemus. Laulusolistina esiintyy viime vuonna debyyttialbuminsa A Vision of a Garden julkaissut laulaja ja säveltäjä Riikka Keränen. Pianistina taituroi parhaillaan New Yorkissa jatko-opiskeleva nuori lahjakkuus Toomas Keski-Säntti, rummuissa mm. Dallape-orkesterissa ja Sami Saaren Jazzpojissa vaikuttanut Ville Pynssi. Kontrabasistina loistaa todellinen suomalaisen huippujazzin luottomuusikko Antti Lötjönen ja trumpetissa slovenialainen, Suomessa asuva nuori lahjakkuus Vid Šketa

Liput konserttiin myös ennakkoon 

Iltakonsertti alkaa klo 19. Pääsylipun hinta on 25 €. Ennakkoon lippuja voi ostaa Kouvolan kaupungin pääkirjastossa keskiviikkoon 23.8. asti. Lippuja myydään myös tunti ennen konserttia ovelta. 

InkJazz-iltakonsertin järjestää Kouvolan kulttuurikasvatuspalvelut yhteistyössä StoraEnson Anjalankosken tehtaiden Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiön sekä paikallisten järjestöjen ja yritysten kanssa. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättävästä InkJazz-illasta on saatu nauttia jo vuodesta 2004 paperiteollisuuden historiaa esittelevässä Ankkapurhan teollisuusmuseossa, arvokkaassa Alvar Aalto –arkkitehtuurikohteessa (Kuitutie 2, Inkeroinen).  

Perkiönmäki ja All Stars viihdyttää myös Oravalan kartanossa 

Lauantaina 26.8.2023 klo 18 All Stars -kokoonpano esiintyy myös Oravalan kartanon konserttikahvilassa (Tammipuisto 60, Oravala). Pääsylipun hinta on 20 €/15 €. Lippuja voi varata etukäteen laittamalla viestiä sähköpostiin info@oravalankartano.fi

Lisätietoja:  

Tarkemmat ohjelmatiedot ja ajankohdat löytyvät www-sivulta InkJazz – Kouvolan kaupunki 

Kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi, puh. 020 615 8591 

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kouvolan kaupungin yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa tasokasta, kiinnostavaa ja saavutettavaa kulttuuritarjontaa jokaisen asukkaan koettavaksi. Musiikki-, teatteri- ja taide-elämykset tuo jokaisen elämään mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä.

Sivun alkuun