Kaupunki kiinnittää korostettua huomiota turvallisuuskäytäntöihin – Kouvolassa päiväkotiin ja kouluun on turvallista tulla

Kaupunki on tarkentanut Kouvolan alueella toimivien päiväkotien ja koulujen turvallisuuskäytäntöjä viime päivien pullopommitapausten vuoksi. Kouvolassa palvelujen turvallisuus on tärkeä asia. Vanhempia pyydetään keskustelemaan pullopommien vaaroista kotona lastensa ja nuortensa kanssa.

Kouvolan alueella on viime päivinä käytetty kahteen otteeseen kotitekoisia pullopommeja. Sunnuntaina 29.10. ilmenneessä tapauksessa Tornionmäessä sijaitsevan yksityisen päiväkodin pihalle oli heitetty limsapullosta tehty pullopommi. Päiväkodin pihalla leikkineet lapset olivat käsitelleet pulloa, jolloin se oli räjähtänyt heidän päälleen. Poliisi tiedottaa tapahtuneesta tutkinnan edetessä.

– Tapahtuma on erittäin valitettava. Kouvolan kaupunki vastaa päivähoidon järjestämisestä kaupungin alueella, vaikka päivähoitopalvelua tuottaisivatkin yksityiset yritykset. Haluamme luonnollisesti varmistaa, että päivähoitoon ja kouluun on turvallista tulla, ja näin meillä Kouvolassa onkin, varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto Kouvolan kaupungilta toteaa.

Tapahtuneen johdosta kaupunki on tarkentanut Kouvolan alueella toimivien päiväkotien ja koulujen turvallisuuskäytäntöjä. Päiväkotien ja koulujen esihenkilöitä on ohjeistettu kiinnittämään korostettua huomiota koulujen ja päiväkotien piha-alueiden turvallisuuteen.  

– Aikuiset tarkastavat piha-alueen aina ennen ulkoilua, ja huomiota kiinnitetään erityisesti pihalle kuulumattomiin, vieraisiin esineisiin. Lapsia ja nuoria opastetaan ilmoittamaan pihalle kuulumattomista esineistä välittömästi aikuiselle ja heitä neuvotaan, että esineisiin ei saa koskea, Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikön tehtäviä hoitava arviointipäällikkö Vesa Huuskonen listaa tarkennettuja käytäntöjä.

 Huuskonen kehottaa vanhempia keskustelemaan pullopommeista lastensa ja nuortensa kanssa.

– Asiasta olisi hyvä jutella kodeissa ja muistuttaa, että pullopommien käsittely voi aiheuttaa vakavaa vaaraa toisten hengelle ja terveydelle. Lisäksi omatekoiset pullo- tai vastaavat pommit ovat vaarallisia myös tekijöilleen, jotka eivät välttämättä osaa tiedostaa toimiensa riskejä ja rikosoikeudellista vastuuta, Huuskonen toteaa.

Myös Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut muistuttaa, että tällaisilla teoilla voi olla vakavat seuraukset, olivatpa ne sitten tahallisia tai tahattomia. Vastaavanlaisia vaarallisia tekoja ilmenee aika ajoin, ja nykyisin sosiaalinen media ja videomaailma nostavat niitä esiin ilmiöiksi asti. Nuorisopalvelujen vastaava Maritta Rihu muistuttaa, että voimme kuitenkin yhteisönä ehkäistä tämän kaltaisia vahingontekoja pitämällä silmät auki ulkona liikkuessa ja puuttumalla vastuullisina aikuisina asioihin silloin, kun sille on tarvetta.

Sivun alkuun