Hyperco suunnittelee Korian datakeskuksen rakennustöiden aloittamista syksyllä 2024

Suomalainen datakeskusten kehittämiseen ja operointiin erikoistunut Hyperco Oy edistää suunnitelmiaan rakentaa datakeskus Kouvolaan Korian Hiivurin alueelle. Uusi datakeskus on suunniteltu palvelemaan Hypercon kansainvälisten asiakkaiden konesalitarpeita ja siten vahvistamaan digitaalista infrastruktuuria Suomessa ja Pohjoismaissa.

Uusi n. 28 000 m2 laajuinen datakeskusrakennus on suunniteltu rakennettavaksi 12,5 hehtaarin teollisuustontille.

─ Hankkeen ensisijainen tavoite on luoda korkeimman kansainvälisen vaatimustason täyttävä datakeskus, joka pystytään liittämään suoraan Fingridin kantaverkkoon ja jonka kierrätyslämpöä on mahdollista hyödyntää paikallisesti, Hyperco Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Taipale kertoo.

Hyperco Oy tekee tiivistä yhteistyötä Kouvolan kaupungin ja paikallisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen hankkeen onnistumisen.

─ Yhteistyö Kouvolan kaupungin kanssa on sujunut tähän asti erittäin hyvin. Olemme vakuuttuneita siitä millä tavalla kaupunki on tukemassa suurien investointien toteutumista alueelle, Taipale toteaa.

Hypercon datakeskus edistää osaltaan paikallista elinkeinoelämää ja työllisyyttä Kouvolassa.

─ Hypercon datakeskus on erittäin tervetullut investointihanke, kiittelee Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Tylli.

─ Korian Hiivurissa kaupungilla oli tarjota Hypercolle valmiin asemakaavan omaava tontti, joka vastasi datakeskustoiminnan tarpeita, Tylli jatkaa.

Asukastilaisuus torstaina 8.8. Elimäen Vilppulan Nuorisoseuran talolla

Hyperco järjestää yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa asukastilaisuuden hankkeesta kiinnostuneille torstaina 8.8.2024 klo 17.00 alkaen Elimäen Vilppulan Nuorisoseuran talolla (Kyminasemantie 4B, Koria). Tilaisuudessa on kahvitarjoilu 100 henkilölle.

Lisätietoja:

Aleksi Taipale, Toimitusjohtaja, Hyperco Oy, Puh. 040 506 5239 aleksi.taipale@hyperco.com

Hannu Tylli, Tekninen johtaja, Kouvolan kaupunki, Puh. 020 615 8570 hannu.tylli@kouvola.fi

Sivun alkuun