Syyslukukausi käynnistyy Kouvolan peruskouluissa ja lukioissa

Liikenteessä on syytä olla jälleen erityisen tarkkana, sillä syyslukukauden alkaessa teillä kulkee tuhansia koululaisia ja opiskelijoita keltanokista kokeneempiin kulkijoihin. Noin 620 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä torstaina.

Esiopetuksen aloittaa tänä syksynä noin 561 6-vuotiasta, mikä on noin 60 lasta vähemmän kuin viime vuonna. Suurin osa esiopetusryhmistä toimii Kouvolassa varhaiskasvatuksen yksiköissä eli päiväkotien yhteydessä. 

Ekaluokkalaisia koulutiensä aloittavia on tänä vuonna Kouvolassa 620; eniten Mansikkamäen ja Korian kouluissa.

Yläkoulun aloittaa 752 7.-luokkalaista.

Yhteensä 1–9. luokkaa käyviä peruskoululaisia on alkavalla lukukaudella Kouvolassa noin 6682 24:ssa eri koulussa.

Lukio-opinnot aloittaa Kouvolan Yhteislyseossa 252 opiskelijaa, joista osa opiskelee yleislinjan sijaan urheilulinjalla tai englannin kielisellä Studies in English -linjalla. Kuusankosken lukiossa aloittaa noin 115 uutta opiskelijaa.

Päivälukion lisäksi Kouvolassa voi opiskella iltalukiossa, johon on jatkuva haku ympäri vuoden. Syksyisin iltalukion aloittaa noin 40 opiskelijaa.

Lukio-opiskelijoita on tällä lukukaudella Kouvolassa yhteensä noin 1100.

Kouvolan Ammattiopisto Edukossa syyslukukausi käynnistyi jo viime viikolla. Kevään yhteishaussa Edukoon valittiin 472 opiskelijaa ja lisää aloittaa jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Ammattiopistossa on syyslukukauden alkaessa yhteensä noin 2 705 opiskelijaa, joista oppivelvollisia, alle 18-vuotiaita on 1 211 opiskelijaa. Määrä on noin 200 enemmän kuin viime vuonna. 

Sivun alkuun