Kansalaisopiston kurssit käynnistyvät syyskuun alussa – vielä ehtii ilmoittautua

Kouvolan kansalaisopiston monipuolisesta kurssitarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Ilmoittautuminen on käynnissä netissä ja mahdollista myös puhelimitse ja opiston toimistossa 19.8. alkaen. Hinnaston päivityksen myötä käytössä ovat nyt sisarus- ja opiskelija-alennukset. Toimintaa esitellään tapahtumissa kuten Taiteiden Yössä, painetussa Opistouutiset-lehdessä ja Opistouutiset-uutiskirjeessä.

Kursseja moneen makuun eri puolilla Kouvolaa

Lukuvuodelle 2024–2025 on suunniteltu noin 600 kurssia. Vaikka kurssien määrä on vähentynyt viime lukuvuodesta, on kurssitarjonta laaja määrällisesti ja alueellisesti. Kädentaitojen, kuvataiteen, teatterin, musiikin, liikunnan, tanssin, kielten, tietotekniikan sekä monen muun aineen kursseja on tarjolla eri puolilla Kouvolaa noin 60 opetuspisteessä. Opetuspisteistä pohjoisin on Hartolassa, itäisin Kaipiaisissa, eteläisin Myllykoskella ja läntisin Kimolassa.

Kurssitarjonnassa on 14 kurssia, joiden suorittamisesta on mahdollista saada opintopisteitä. Näillä kursseilla on osaamistavoitteet ja arviointikriteerit, jotka opiskelijan tulee täyttää saadakseen opintopisteet. Arviointia varten tarvitaan opiskelijan suostumus. Suostumuksensa antaneiden opiskelijoiden suoritusmerkinnät viedään kansalliseen Koski-tietovarantoon, kun kurssi on suoritettu hyväksytysti. Opintopistekursseilla voi myös opiskella antamatta suostumusta arviointiin.

Kaikille avoin info opintopistekursseista järjestetään tiistaina 20.8. klo 17.30–18 kansalaisopistolla. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua infoon myös etänä.

Kurssitarjonnasta on reilu neljännes Taiteen perusopetusta (tpo). Sitä järjestetään yleisen oppimäärän mukaisesti käsityötaiteessa, kuvataiteessa, teatteritaiteessa ja musiikissa. Yleisen oppimäärän opintojen laajuus on 19 opintopistettä.

Toiminnan esittelyä tapahtumissa

Elokuun aikana toimintaa esitellään pe 16.8. Taiteiden yössä Kouvolatalolla, Valkealan monitoimitalon avajaisissa ke 21.8., opiston avoimien ovien tapahtumassa Valkealatalolla ma 26.8. sekä ALAN&OPIN-tapahtumassa Veturissa la 31.8.

Opistouutiset painettuna ja sähköisesti

Ajantasainen, monipuolinen kurssitarjonta on nähtävillä ja ilmoittautuminen auki Kansalaisopiston verkkopalvelussa uusi.opistopalvelut.fi/kouvola sekä 19.8. alkaen myös puhelimitse ja opiston toimistossa.

Tilaamalla Opistouutiset-uutiskirjeen, saa tietoa opiston toiminnasta ja parhaimmat kurssivinkit suoraan omaan sähköpostiin 4–6 kertaa vuodessa. Tilauksen voi tehdä ilmoittautumisen yhteydessä tai opiston nettisivuilla.

Painetun opinto-oppaan on korvannut Opistouutiset-lehtinen, joka jaettiin keväällä PK-lehden välissä kotitalouksiin. Opistouutiset kertoo toiminnasta kuvin ja artikkelein. Lehteä on saatavilla opiston toimistossa, kirjastoissa ja elokuussa järjestettävissä tapahtumissa.

Muutoksia kurssihinnoittelussa

Opiston kurssihinnat on päivitetty 1.8. alkaen. Päätoimiset opiskelijat pääsevät jatkossa kursseille puoleen hintaan. Alennuksen saaminen edellyttää voimassa olevan opiskelijakortin näyttämistä opiston toimistossa ennen kurssin alkua.

Sisaralennus 20 % myönnetään saman perheen alle 17-vuotiaalle opiskelijalle toisesta lapsesta alkaen. Täysi maksu veloitetaan yhdeltä lapselta kaikista kursseista.

Virta-kortilla voi ilmoittautua useiden ainealueiden kursseille maksutta ke 28.8. opiston toimistossa.

Henkilöstömuutoksia opiston hallinnossa

Kansalaisopiston vs. rehtorina toimii 1.9.2024-28.2.2025 koulutuspäällikkö Ulla Tommiska. Koulutuspäällikön sijaiseksi tälle ajalle on valittu Heidi Heikkinen. Tiina Kirvesniemi siirtyy Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuspäälliköksi 1.9. alkaen.

Tilamuutoksia ja siirtyminen kuntotalolta keväällä 2025

Kansalaisopisto siirtää kurssitoimintaa kaupungin omistamiin, opetusta paremmin palveleviin tiloihin Valkealassa, Voikkaalla, Korialla ja Elimäellä. Uusia opetuspaikkoja tarjotaan syyskaudella Kaipiaisissa ja Myllykoskella.

Tulevan syksyn aikana valmistellaan myös opiston toiminnan siirtämistä Kuntotalon kiinteistöstä toisiin tiloihin, koska kansalaisopiston käytössä ollut tila remontoidaan Kouvolan teatterin käyttöön. ”Tilojen etsintä on käynnissä ja päätökset tulevista opetustiloista tehdään syksyllä,” sanoo koulutuspäällikkö Ulla Tommiska. Muutto tapahtuu kevätlukukauden päätyttyä huhti-toukokuussa 2025.

Lisätietoja:

Ulla Tommiska, koulutuspäällikkö, puh. 020 615 7821, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Sivun alkuun