Kaupungin liikunnanohjaajat

Esittelyssä kaupungin liikkumaan aktivoinnin tiimi, jossa työskentelee liikuntakoordinaattori ja seitsemän liikunnanohjaajaa.

Marika Peltonen

Työskentelen liikuntakoordinaattorina liikkumaan aktivoinnin yksikössä. Liikuntakoordinaattorin työhön kuuluu monipuolisesti kaikkea, mikä liittyy kouvolalaisten liikkumiseen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen (HYTE) ja terveyttä edistävään liikuntaan. Yksikössämme keskitymme erityisesti heihin, jotka tarvitsevat apua ja tukea liikunnan aloittamisessa tai toimintakykyä ylläpitävässä liikunnassa. Asiakkaina ovat ihan kaiken ikäiset kouvolalaiset.

Työskentelen oman yksikön työkavereiden kanssa, sekä monissa paikallisissa ja valtakunnallisissa verkostoissa. Lisäksi työhöni kuuluu esihenkilön työtehtävät, asiakaspalvelua, paljon selvitystyötä, tiedon keräämistä, toimintojen järjestämistä ja koordinointia.

Vuosien varrella olen käynyt erilaisia liikunta-alan koulutuksia, viimeisimpänä YAMK-tutkinnon, jossa opinnot keskittyivät liikuntajohtamiseen. Olen käynyt myös sote-alan AMK-koulutuksen. Tämä tausta on antanut paljon perspektiiviä työlle, jota nyt teen ja siitä huolimatta koko ajan oppii lisää. Viihdyn työssäni!

Vapaa-ajalla minua voi bongata liikunnanohjaushommissa jumppasalilla tai sitten itseäni liikuttamassa juoksulenkillä, ladulla, tenniskentällä tai kuntosalilla. Ennen nukahtamista vietän hetken aikaa kirjojen parissa. Ruotsalaiset ja islantilaiset dekkarit ovat olleet kestosuosikkeja. Kotona on kaksi ihanaa tytärtä, jotka tuovat minulle hurjasti iloa ja onnea.

Aina löytyy syitä liikkua!

Johanna Immonen, Valkeala

Valmistuin Vierumäeltä liikunnanohjaajaksi (AMK) vuonna 2005, ja siitä lähtien olen ohjannut Valkealassa terveysliikunnan ja soveltavan liikunnan ryhmiä. Lisäksi vastaan Liikkuvakouvolan sosiaalisesta mediasta, joka toimii liikuntaviestinnän tiedotuskanavanamme. Kuvailemme sinne myös erilaisia treenivideoita, joiden avulla haluamme aktivoida kuntalaisia omatoimisen liikunnan lisäämiseen.

Pohjimmainen ajatukseni liikunnanohjaajana on, että iästä riippumatta tekisimme töitä hyvän toimintakykymme eteen läpi elämän. Nautin suunnattomasti työssäni asiakkaiden onnistumisista, ilosta ja oivalluksista, mutta ennen kaikkea itsensä ylittämisistä. Ohjaajana olen energinen ja lempeä piiskuri, jolle huumori on tärkeä osa työtä ja ylipäätään koko elämää! Ohjatessani annan itsestäni 100 %, mutta koen, että saan sen asiakkailta tuplana takaisin.

Viihdyn mainiosti työssäni, sillä se on monipuolista ja joustavaa. Ympärilläni on lisäksi ammattitaitoisia kollegoita, joiden kanssa on ilo kehittää toimintaamme. Ja näin liikunnallisena ihmisenä olen erityisen onnekas, että saan liikkua ja hikoilla myös töissä!

Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa, käyn salilla, lenkkeillen ja pelaan lentopalloa. Lisäksi ohjaan liikuntaryhmiä myös muualla ja nautiskelen Kouvolan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

Sami Lampila, Kouvolan keskusta/Jaala

Olen kotoisin Kuusankoskelta, joten tuon omalta osaltani paikallisväriä meidän työyksikköön. Liikunta-ala on tullut tutuksi, sillä työkokemusta liikunnan parissa on ehtinyt kertyä jo lähes 30 vuotta. Aika on muuttunut, mutta perinpohjainen syy liikkua ei.

Tällä hetkellä työskentelen Kouvolan keskustan, Kuusankosken ja Jaalan alueilla. Työni keskiössä ovat liikuntaryhmien ohjaus ja vertaisohjatun liikuntatoiminnan koordinointi. Ohjaukseni koostuvat terveysliikunnan ja soveltavan liikunnan ryhmistä eri muodoissa (mm. kuntosali ja vesiliikunta) aina yksilöllisiin liikuntaopastuksiin. Liikunnan parissa työskentely on antoisaa ja monisyistä, vaikka perusteet itse liikunnalle tai liikkumiselle ovat hyvinkin yksinkertaiset.

Vapaa-aikani vietän paljolti perheen kanssa. Voit nähdä minua myös pyörälenkillä, kuntosalilla tai tennistä pelaamassa. Tykkään myös seurata urheilua aika monipuolisesti, jalkapallon ollessa kuitenkin se ykköslaji. Lisäksi dokumentit ja historia-aiheiset ohjelmat kiinnostavat. Näin ollen vietän aikaa mielelläni myös television äärellä sohvaperunana!

Jarmo Larimo Inkeroinen/Myllykoski

Aloitin kaupungilla työskentelyn määräaikaisena opiskeluiden ohessa, kunnes vuonna 2008 sain vakituisen paikan. Tällä hetkellä olen osa-aikaeläkkeellä, eli teen töitä kolmena päivänä viikossa.

Ohjaan liikuntaryhmiä Inkeroisissa, Anjalassa ja Myllykoskella. Ryhmiä on laidasta laitaan, mutta pääpaino työssäni on soveltavassa liikunnassa. Lisäksi tehtäviini kuuluu Kouvolan pyörävaelluksen koordinointi.

Parasta työssäni on tietysti asiakkaat ja vuorovaikutus heidän kanssaan. Vaikka ryhmät toistuvat viikoittain, päivät ovat kuitenkin erilaisia. Tiistai-iltapäivä Anjalan Vapriikin työtoimintalaisten kanssa on viikon huippuhetki. Heidän kanssaan käymme välillä jopa keilaamassa ja ratsastamassa.

Vapaa-ajallani ulkoilen, joko pyöräillen tai maastossa kävellen. Sisätyö vaatii vastapainoa!

Liikkumisen merkitys itselle ja toivottavasti myös muille on ilo ja virkistys.

Johanna Partanen Valkeala/Kouvolan keskusta

Olen tehnyt työtä Jaalan ja sittemmin Kouvolan liikuntapalveluilla vuodesta 2003. Tätä aiemmin olen työskennellyt fysioterapeuttina, joka on pohjakoulutukseni. Vuodet liikuntapalveluissa ovat tarjonneet hyvin monipuolisen ja erittäin laajan työkentän liikunnan parissa. Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia liikuntaryhmien ohjaamisesta aina erilaisten tapahtumien, projektien ja hankkeiden vetämiseen sekä kaikkeen siltä väliltä. Tällä hetkellä työni keskiössä on työikäisten liikuntaneuvonta.

Työssä ja työn ohessa olen saanut kehittyä ja kouluttautua monipuolisesti työurani aikana. Silti aina löytyy uutta opittavaa. Ammatillisia vahvuuksiani ovat tuki- ja liikuntaelinoireisten liikunta, kehonhuolto, pilates, painonpudotus ja -hallinta.

Parasta työssäni ovat asiakkaat. Heidän kanssaan työskentely on mielenkiintoista ja mukavaa – ajoittain jopa hulvatonta. Asiakkailta saatu positiivinen palaute tekee työn merkitykselliseksi. On todella palkitsevaa, kun pystyy auttamaan asiakasta saavuttamaan hänen omia tavoitteitaan liikkumisen tai hyvinvoinnin saralla. Työyhteisö on myös minulle tärkeä ja se antaa paljon niin ammattitaidon kuin työtoveruuden merkeissä.

Vapaa-ajalla liikuntani koostuu pääosin hyötyliikunnasta. Lisäksi käyn lenkillä, pyöräilemässä, uimassa ja hiihtämässä, rennolla otteella vuodenajan ja fiiliksen mukaan. Minut saattaa löytää myös toimitsijan tehtävistä urheilutapahtumissa.

Tulevaisuudessa toivon työltäni samanlaista monipuolisuutta ja paljon erilaisia asiakkaita, vierivä kivi ei sammaloidu.

Heidi Salokivi Valkeala/Kouvolan keskusta

Aloitin työskentelyn liikkumaan aktivoinnin tiimissä seitsemän vuotta sitten ja olen pitänyt alusta asti työni monipuolisuudesta. Työviikkoni ovat keskenään erilaisia ja koen sen sopivan itselleni oikein hyvin. Työskentelen lasten, nuorten ja perheiden liikuntaneuvojana. Lisäksi työnkuvaani kuuluu hallinnollisia kokonaisuuksia, liikuntaviestintää ja Liikkuvakouvolan somen tekemistä, tapahtumia ja verkostoyhteistyötä.

Koulutustaustana on Vierumäellä suoritetut liikunnanohjaajan AMK- ja YAMK-tutkinnot, joista jälkimmäisen suoritin muutama vuosi sitten töiden ohessa. Olen päässyt syventämään omaa ammattitaitoani myös pienempien koulutuksien muodossa mm. äitiysliikunnan ja viestinnän parissa.

Parhainta tässä työssä on asiakkaat ja heidän kohtaamisensa. On hienoa nähdä miten pienillä arkipäiväisillä valinnoilla saadaan loppujen lopuksi isoja muutoksia aikaiseksi. Koen oman työni tätä kautta todella merkitykselliseksi. Mahdollisuus myös toiminnan kehittämiseen ja uusien ideoiden kokeiluun on tämän työn rikkaus. Ja onhan meillä aivan mahtava työtiimi!

Vapaa-ajallani treenailen kuntosalilla, hiihdän, pelaan lentopalloa ja lenkkeilen koiramme kanssa. Ulkona liikkuminen onkin noussut viime vuosien aikana isompaan rooliin ja miksipä ei, koska onhan täällä Valkealassa siihen loistavat mahdollisuudet.

Eila Vanhala, Koria/Elimäki Kouvolan keskusta

Olen työskennellyt Kouvolan kaupungilla liikunnanohjaajana vuodesta 2007. Vahvuuteni ovat työkokemuksen tuoma osaaminen ja ammattitaito.

Nykyiseen toimenkuvaani kuuluu soveltavan liikunnan ja terveysliikunnan ryhmien ohjaaminen. Työpäivän aikana huristelen laajasti Kouvolan alueella, koska ohjausryhmäni ovat eri liikuntapaikoilla keskustassa, Korialla ja Elimäellä.

Parasta työssäni on sen vaihtelevuus ja monipuolisuus. Pyrin luomaan tunneilleni positiivisen, turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Aika usein saatan kuullakin ryhmän loputtua iloisen huikkauksen ”Olipa taas kivaa”. Tällöin jos koskaan koen onnistuneeni työssäni.

Liikuttamisen lisäksi liikun monipuolisesti itsekin. Kuntosali, lenkkeily ja sähly kuuluvat säännöllisenä osana arkeeni. Myös luontoliikunta on minulle rakas liikuntamuoto. Metsässä samoillessa mieli rauhoittuu ja sielu lepää.

Henna Vanhanen Kuusankoski/Kouvolan keskusta

Olen Kuusankosken alueen ryhmien liikunnanohjaaja sekä yli 65-vuotiaiden liikuntaneuvoja. Sain kipinän liikunnan parissa työskentelyyn ohjattuani vuosia ryhmäliikuntoja paikallisella kuntosalilla. Opiskelin liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Vierumäellä, josta valmistuin parisen vuotta sitten. Aiemmin työskentelin varhaiskasvatuksen opettajana.

Työssäni parasta on monipuolinen ja liikkuva työ, erilaiset työtehtävät, asiakaskohtaamiset sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön. Liikuntaneuvojana ohjaan ja neuvon asiakkaita yksilöllisesti liikkumisen, ravinnon sekä unen suhteen. Porukkatalon liikuntatilassa tapaan asiakkaita, opastan heitä omatoimiseen harjoitteluun sekä teen InBody-mittauksia. Myös erilaiset kuntosali- ja vesiliikuntaryhmät ovat viikoittain osa työtäni. Teen yhteistyötä eri tahojen kanssa, jolloin esimerkiksi ohjaan yksityisryhmiä, pidän luentoja liittyen ikääntyneiden liikkumiseen tai esittelen liikuntapalveluiden toimintaa. Yksi työn helmistä on ehdottomasti myös erilaisten tapahtumien järjestäminen.

Minulle on tärkeää kohdata jokainen asiakas huomioiden hänen yksilölliset tarpeensa, sekä tehdä työtä täydellä sydämellä ja positiivisella työotteella. Myös näistä asioista olen saanut kiitosta asiakkailta. Liikunta on minulle elämäntapa ja liikun monipuolisesti mm. lenkkeillen ja kuntosalilla käyden. Toivottavasti myös sinulla on oma tapasi pysyä aktiivisena arjessa!

Peltonen Marika

Liikuntakoordinaattori
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
0206158436
0405590381
Liikunta
Kouvola-talo

Immonen Johanna

Liikunnanohjaaja
Toikkalantie 5, 45370 Valkeala
0206157551
0404831640
Liikunta
Valkealatalo

Lampila Sami

Liikunnanohjaaja
Palomäenkatu 44, 45100 Kouvola
0206157081
0442238742
Liikunta
Urheilupuiston uimahalli

Larimo Jarmo

Liikunnanohjaaja
Opistontie 6, 46900 Inkeroinen
0206156067
0404833067
Liikunta

Partanen Johanna

Erityisliikunnanohjaaja
Palomäenkatu 44, 45100 Kouvola
0206158248
0400634020
Liikunta
Urheilupuiston uimahalli

Salokivi Heidi

Liikunnanohjaaja
Toikkalantie 5, 45370 Valkeala
0206156374
0404884374
Liikunta
Valkealatalo

Vanhala Eila

Liikunnanohjaaja
Palomäenkatu 44, 45100 Kouvola
0206157625
0405814997
Liikunta
Urheilupuiston uimahalli

Vanhanen Henna

Liikunnanohjaaja
Uimahallintie 10, 45700 Kuusankoski
0206154234
0405745485
Liikunta
Kuusankosken Urheilutalo
Sivun alkuun