Ainutlaatuinen Kasarminmäki on sekoitus historiaa, luontoa ja modernia liiketoimintaa. Punatiiliset rakennukset kätkevät sisäänsä modernia toimistotilaa keskustan kupeessa. Historiallinen alue on palvellut aiemmin puolustuksellisissa tarkoituksissa Suomea.

Kauniin punatiiliset rakennukset on muutettu pääasiallisesti toimistokäyttöön. Suoraan toimistoiksi soveltuvia tiloja löytyy useammasta rakennuksesta ja pienillä muutostöillä rakennuksia voidaan muuntaa muuhunkin käyttöön. Selkeät käytävälinjat mahdollistavat tilojen jakamisen toiminnoittain. Kasarminmäen kiinteistöjen pääomavuokra on alkaen 2€/m2/kk.

Kasarmipihan ympäristössä on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, päiväkoti ja lounasravintola.

Ilmakuva Kasarminmäestä. Etualalla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Paja sekä päärakennus.

Xamkin kampuksella työskentelee noin 200 eri alojen asiantuntijaa. Opiskelijoita on 2600. Saat apua yritysten ja organisaatioiden kehittämiseen yhdessä TKI:n ja Kasarminmäen muiden toimijoiden kanssa. Xamkin virtuaalistudio tuo kansainvälisen tason teknologian ja koulutuksen kokeiltavaksi ja opiskeltavaksi. Virtuaalituotantoteknologia mahdollistaa uudenlaisen tuotantomallin kehitykseen.

Paraatikenttä 4

Täysin valmista modernia ja tilavaa toimistotilaa, joissa on viilennysjärjestelmä. Noin. 20 parkkipaikkaa.

Paraatikenttä 4 rakennus Kasarminmäellä.
Paraatikenttä 2 aulatila on viihtyisä.
Prikaatintie 4 toimistokäytävällä on useita toimistohuoneita sekä neuvottelutila.

Prikaatintie 2

Erinomaiset, hyväkuntoiset puitteet yrityksille. Rakennuksessa myös auditorio. Soveltuu erityisesti koulutuskäyttöön. Luokkatiloissa viilennysjärjestelmä. Noin +20 parkkipaikkaa tai enemmän.


Prikaatintie 2 kiinteistö Kasarminmäellä.
Prikaatintie 2 kiinteistön kaunis, harmaan sävyinen auditorio.
Prikaatintie 2 kiinteistön toimistokäytävä. Toinen puoli harmaa valkoinen väritys, toinen puoli tummahko punainen.

Vartiotie 4

Soveltuu toimistotiloiksi. Tilat muunneltavissa myös esimerkiksi opintoasuntolaksi.

Paraatikenttä 5

Lounasravintola, auditorio, asunto- ja toimistotiloja ja isot varastotilat. Yli puolet tiloista on tällä hetkellä vuokralla.

Pitkänomainen rakennus, jonka seinusta on ikkunoita.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö

Historiallinen Kasarminmäen vanha varuskunta-alue muodostaa oman, muusta kaupunkirakenteesta erillisen maailmansa. Rautatieasemalle on matkaa reilu kilometri. Se on Kouvolan laajin rakennuskulttuurin muistomerkki, joka rautatiehistorian rinnalla edustaa Kouvolan historian toista merkittävää haaraa. 1910-luvulla rakennetut punatiiliset kasarmirakennukset muodostavat pääosan alueen rakennuskannasta.

Ilmakuva Kasarminmäestä ja paraatikentästä ja sen ympärillä olevista punatiililsista rakennuksista.

Kasarmialue rakennettiin Venäjän keisarikunnan laajan sotilasrakennushankkeen myötä. Varuskunta rakennettiin tärkeiden liikenneyhteyksien varteen, ja siihen nousi yli 30 rakennusta vuosina 1911–1914. Alueella sijaitsee myös ortodoksinen Pyhän Ristin kirkko. Entisellä varuskunta-alueella järjestetään erilaisia ulkoilmatapahtumia, joihin iso kenttä tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Kasarmialueen pääportin pylväät on suunnitellut Alvar Aalto vuonna 1925.

Punatiilisia rakennuksia Kouvolan Kasarminmäellä.

Päivitetty 9.10.2024

Sivun alkuun