Sairaalanmäen ainutlaatuinen vehreä ympäristö kutsuu uusia toimijoita. Alueen kaava on päivitetty mahdollistamaan asuin- ja liikerakennukset sekä palvelutoiminnan. Alueella sijaitsee kolme erillistä rakennusta, jotka palvelevat erilaisia käyttötarkoituksia – entinen sairaala, valmiit opetustilat (Sairaalakoulu) ja toimiva päiväkoti. Pääomavuokrahinta alkaen 1 €/m2/kk.
e

Edullista tilaa monenlaiseen käyttöön. Sairaalanmäki tarjoaa inspiroivan ympäristön, jossa historia herää eloon ja uudet tarinat odottavat kirjoittamistaan. Tartu tilaisuuteen ja luo oma tarinasi.

Ilmakuva Sairaalanmäestä ja Kuusankoskesta. Valkoisia sairaalarakennuksia, taloja metsän ympäröimänä ja taustalla Kymijoki.

Sairaalakuja 6

Sairaarakoulu on toiminut alan opetuskäytössä sekä hyvinvointi- ja terveyspalvelujen poliklinikoina. Hyväkuntoiset tilat soveltuvat opetus- ja toimistokäyttöön ilman muutoksia. Kiinteistössä on myös auditorio. Osa tiloista on tällä hetkellä vuokrattuina.

Keltainen, kaksikerroksinen suuri tiilirakennus. Autoja pysäköitynä rakennuksen eteen.
Sairaalanmäellä sijaitsevan, entisen sairaanhoito-opiston aulatilaa.
Sairaalakuja 6 kiinteistön auditorio punaisine penkkeineen.

Sairaalakuja 3a

Osassa tiloja toimii tällä hetkellä päiväkoti. Vapaana olevat tilat soveltuvat toimisto- tai soluasuntokäyttöön.

Valkoinen pienkerrostalo Sairaalanmäellä.
Valkoinen pienkerrostalo Sairaalanmäellä.

Sairaalakuja 3c

Ragnar Wessmanin 1953 suunnittelema entinen Pohjois-Kymen sairaala edustaa funktionalismia ja on rakennushistoriallisesti arvokas helmi. Tilaa yhteensä 18 900 m2, joka on jaettavissa useampaan kokonaisuuteen/lohkoon. Käyttötarkoituksen muutoksia voisivat olla esimerkiksi majoitustilat opiskelijoille tai alueen teollisuuden tilapäiskäyttöön.

Ilmakuva Kuusankoselta Sairaalanmäestä, jossa näkyy entisen aluesairaalan valkoiset rakennukset. Taustalla psykiatrinen sairaala.

Päivitetty 9.10.2024

Sivun alkuun