Nuorten luovuus loistaa pimeässä Lux Like Kouvola -tapahtumassa  

Lux Like Kouvola tarjoaa tänäkin vuonna nuorille valotaidetyöpajoja, joissa annetaan luovuuden loistaa pimeässä. Yhteinen taideteos loistaa Kuusankoskitalon julkisivussa ja ulkonäyttämön lasiseinissä 1.–3.11.2024.

Lokakuussa Nupa NuortenPaikassa järjestettävissä työpajoissa nuoret pääsevät luomaan taidetta valotaiteilija Mia Erlinin opastuksella. Työpajoissa maalataan ultraviolettivalossa maaleilla, jotka säteilevät ja hehkuvat pimeässä. 

Työpajat järjestetään ke 9.10. ja pe 11.10. klo 17–20 NuPa Nuorten Paikassa (Kouvolankatu 28). 

Työpajan aikana syntyneistä töistä digitoidaan yhteinen teos. Se heijastetaan Kuusankoskitalon julkisivuun ja ulkonäyttämön lasiseiniin Lux Like Kouvola -tapahtumassa 1.–3.11.2024.  

Työpajoissa opetellaan UV-maalausta 

Molemmissa työpajoissa on sama sisältö: 

  • Johdatus UV-maalaukseen: Ohjaaja näyttää, miten UV-valo ja -maalit toimivat yhdessä ja antaa vinkkejä luovaan maalaamiseen pimeässä.  
  • Luova maalausosuus: Osallistujat pääsevät maalaamaan omia UV-teoksiaan UV-valossa. Ohjaaja on paikalla tarjoamassa tukea ja neuvoja.  
  • Teosten digitointi: Ohjaaja tallentaa UV-teokset digitaaliseen muotoon työpajan aikana tai sen jälkeen, käyttäen valokuvausta ja videointia.  
  • Videoteoksen suunnittelu ja koostaminen: Työpajan jälkeen ohjaaja kokoaa ja editoi osallistujien teoksista ainutlaatuisen videoteoksen, joka yhdistää kaikki työt yhdeksi kokonaisuudeksi.  
  • Lopullisen teoksen julkistus: Valmis videoteos projisoidaan Kuusankoskitalon julkisivulle, ja osallistujat saavat kutsun katsomaan teostaan osana suurta, yhteistä valotaideteosta. 

Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta aiheesta. Työpajassa on tilaisuus kokeilla jotain uutta ja luovaa rennossa ja sallivassa ilmapiirissä. Jokaisen osallistujan luovuus ja uniikki tyyli ovat olennainen osa työpajan kokonaisteosta. 

Lux Like Kouvola tuo väriä, valoa ja iloa marraskuun pimeyteen 

Lux Like Kouvola valotaidetapahtuma on järjestetty eri muotoisena vuodesta 2021. Pääosassa ovat olleet erivuosina paikalliset taiteilijat, pelattava ja interaktiivinen valotaide, sekä nuoret.  

Kahtena edellisenä vuotena valotaide on keskittynyt Kouvolan keskustaan. Tänä vuonna teos nähdään projisoituna Kuusankoskitalon julkisivuun 1.–3.11.2024.  

Tapahtuma on saanut avustusta Kouvolan kaupungin perintö-, testamentti- ja lahjoitusrahastosta. 

Lisätietoa 

Lux Like Kouvola 2024 – Kouvolan kaupunki 

Kulttuurituottaja Jetsu Helena, puh. 020 615 7420, helena.jetsu@kouvola.fi

Sivun alkuun