Partiotaitojen SM-kilpailu Rysky24 ryskää Kuusankosken metsissä 5.-6.10.2024

Kymenlaakson partiopiiri ry järjestää Suomen Partiolaisten syys-SM-kilpailut Kouvolassa. Piirin lippukuntien yhteistyönä toteuttamassa kilpailutapahtumassa kisaa yli 100 joukkuetta. Rysky24-kilpailun teemana ovat suomalainen luonto, syksy, sadonkorjuu ja Kymenlaakso – sitä kuvastaa myös kilpailun nimi.

Partiotaitokilpailuissa partiolaiset 14-vuotiaista aikuisiin kilpailevat joukkueina ja suunnistavat kisareitillä tehtävärastilta toiselle ja myös yöpyvät metsässä. Tehtävissä mitataan kädentaitoja, yleistietoa, suunnistustaitoja ja ennen kaikkea tiimityötä.

Tapahtumakeskuksena toimii Tähteenkadun koulu Kuusankoskella. Kisavartiot ryskäävät kisareitillä Nauha-Anhavan maastossa, joten kilpailu näkyy varmasti keskustan ja Nauha-Anhavan metsissä tapahtumaviikonloppuna perjantaista sunnuntaihin. Tällaiseen tapahtumaan Kouvolan alue on mitä mainioin laajoine metsäalueineen ja retki- ja luontopolkuineen.

Partiolaisten yhteinen, lähes 2 vuoden ponnistus

Kilpailua ovat olleet toteuttamassa useat Kymenlaakson partiopiirin lippukunnat. Suunnittelu alkoi jo vuoden 2023 alkupuolella ja tapahtumaviikonloppuna vapaaehtoisia tekijöitä on remmissä yli 300. Kilpailunjohtajina toimivat Astrid Kovaljeff Myllykosken Koskikaroista ja Salla Myllylä Kouvolan Tyttöpartiosta.

– Koko Kymenlaakson piiri on ollut tätä kisaa tekemässä suurella sydämellä lähes kahden vuoden ajan ja nyt vihdoin pääsemme näyttämään työmme tuloksen. Toivotamme ilolla kaikki joukkueet kisaamaan Kouvolaan!, johtajapari summaa.

Kilpailun yhteistyökumppaneina on laaja joukko alueen yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä. Myös Kouvolan kaupunki on tukenut kilpailutapahtumaa avustuksella sekä muulla käytännön tuella.

Lisätietoja

Astrid Kovaljeff, kilpailunjohtaja, astrid.kovaljeff@partio.fi (30.9. asti)

Salla Myllylä, kilpailunjohtaja, salla.myllyla@partio.fi (30.9. asti)

Virpi Taina, viestintäjohtaja, puh. 045 2015156, virpi.taina@partio.fi

Rysky24 verkossa: kymenlaakso.partio.fi/rysky24 ja Instagramissa @rysky24ptsm

Kymenlaakson Partiopiiri ry

Sivun alkuun