Kaupunki aloittaa Palomäenkadun alueen rakennustyöt puiden kaadolla

Metsuri kaataa isoa kuusta pyörätien varresta.

Uuden uimahallin rakentaminen ja Putkinotkon alueen katujen sekä vesihuollon saneeraus vaatii puuston poistoa ennen varsinaisia rakennustoimia. Metsätyöt käynnistetään viikolla 41. Uuden uimahallin myötä Palomäen kuntoradan linjaus muuttuu uimahallin länsipuolella uuteen paikkaan.

Uuden uimahallin ja kadun saneerauksen työt alkavat varsinaista rakentamista valmistelevilla töillä tällä viikolla. Rakennuspaikalta poistetaan puusto kokonaisuudessaan, ja lisäksi sen reuna-alueilta poistetaan yksittäisiä puita. Samalla poistetaan puita Palomäenkadun varresta sekä kuntoradan uuden linjauksen kohdalta. Lisäksi tehdään vähäisempiä metsänhoitotöitä Palomäenkadun pohjoispuoleisten kiinteistöjen takana sekä poistetaan kirjanpainajan vaivaamia isoja ja vaaraksi käyneitä kuusia ulkoilureitin varrelta Palomäen etelärinteessä. Puuston poistossa huomioidaan alueen luontoarvot. Puuston poisto tapahtuu pääosin viikon 42 aikana.

Rakennustöistä aiheutuu tilapäistä haittaa alueen käyttäjille

Rakennustöistä aiheutuu haittaa alueella liikkuville autoilijoille sekä ulkoilijoille. Kaupungin toive on, että läpikulkua Palomäenkadulla vältetään töiden aikana, ja esimerkiksi Yhteislyseolle sekä liikuntahallille kuljetaan idän suunnasta.

Alueen metsänhoitotöiden maisematyölupa on saanut lainvoiman 22.4.2024: ForestKIT-raportti (pdf, 1 Mt, kouvola.fi)

Uimahallin hankesuunnitelma on hyväksytty liikunta- ja kulttuurilautakunnassa 19.4.2024 ja sen mukaisena tavoitteena on uimahallin valmistuminen syksyllä 2026. Uimahallin suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa Uusi uimahalli – Kouvolan kaupunki.

Ulkoilureitin uuden linjauksen rakentaminen sekä Palomäenkadun saneeraus tehdään vuosina 2025–2026. Katuihin ja vesihuoltoon liittyvät suunnitelmat tulevat nähtäville 9.10.2024. Alueen asemakaava on saanut lainvoiman 5.3.2024: Palomäki – Kouvolan kaupunki.

Nykyinen Palomäenkadulle johtava kuntoradan/hiihtoladun osa on pois käytöstä talven 2024–2025. Kulku kuntoradalle tänä aikana tapahtuu Sammonkadun tai Hyppyrimäkien kautta.

Lisätietoja:

Metsätyöt: Kirsi Hokkanen, metsäinsinööri, kirsi.hokkanen@kouvola.fi

Uimahallin rakentaminen: Pia Rajala, rakennuttajapäällikkö pia.rajala@kouvola.fi

Kadun ja vesihuollon saneeraus: Harri Silvonen, rakennuttajainsinööri, harri.silvonen@kouvola.fi

Sivun alkuun