Kuusankosken uimahalli suljettu turvallisuussyistä

Kuusankosken uimahalli, joka on valmistunut vuonna 1970, on pitkään ollut keskustelun kohteena liittyen sen peruskorjaustarpeisiin. Edellisestä peruskorjauksesta on kulunut jo 29 vuotta, ja hallin käyttöiän jatkaminen edellyttää merkittäviä korjaustoimenpiteitä. Korjausten siirtyminen aiheuttaa aina riskin yllättäville vaurioille, mikä konkretisoitui maanantai-iltana 7.10.2024, kun hallin ison altaan katosta irtosi akustiikkalevyjä, jotka putosivat altaan päälle. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Turvallisuuden varmistamiseksi uimahalli suljettiin välittömästi tapauksen jälkeen, ja sulku jatkuu 20.10.2024 asti. Tänä aikana kaupungin tilapalvelut selvittävät tapahtuneeseen johtaneen vesivuodon syyn sekä korjausvaihtoehdot ja niihin liittyvät kustannukset. Mikäli tilanne vaatii pidemmän sulkuajan, tai jos korjaustoimenpiteisiin tarvitaan laajempia päätöksiä, asia tuodaan liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Useita päätöksiä Kuusankosken uimahallin tilanteesta

Kouvolan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 11.11.2019 tehnyt päätöksen liikunnan ja kulttuurin palveluverkosta. Päätöksen mukaisesti uimahallien toiminta jatkuu vuoden 2020 jälkeen Anjalankosken, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan uimahalleissa. Uimahalliverkkoa tarkastellaan uudelleen hallin valmistuttua. Kouvolan ja Kuusankosken uimahalleihin ei tällä välin investoida, vaan tehdään vain välttämättömät korjaustoimenpiteet.

Valtuusto on myöhemmin 2.5.2022 täydentänyt päätöstä linjauksella, jonka mukaan Kuusankosken uimahalli kunnossapitokorjataan. Kunnossapitokorjauksilla tarkoitetaan äkillisten ja vähäisten korjaustoimenpiteiden tekemistä ylläpidon budjetista, ilman investointia. Uimahallia on ylläpidetty tavanomaisin kiinteistönhoidon ja ylläpidon vuosihuolloilla sekä pienillä korjaustoimenpiteillä ja varusteiden uusimisilla tarpeen mukaan.

Viimeisimpänä päätöksenä kaupunginvaltuusto päätti 13.11.2023, että Kuusankosken uimahalli pidetään avoinna vuoteen 2026 asti, kunnes Urheilupuiston uusi uimahalli valmistuu. Halli voidaan kuitenkin sulkea välittömästi, mikäli käyttäjien tai henkilökunnan turvallisuutta tai terveellisyyttä tiloissa toimimiseen ei voida taata.

Tällä hetkellä Kouvolan kaupungin uimahalleista Valkealan ja Inkeroisten uimahallit ovat avoinna.

Lisätiedot

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen(at)kouvola.fi

Liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos, puh. 020 615 8235, kirke.roos@kouvola.fi

Sivun alkuun