Asunnottomien yötä vietetään Kouvolassa 17.10.2024

Asunnottomien yö -teksti + logo

Asunnottomien Yö –tapahtuma 17.10 kello 17–19 on tarkoitettu kaikille kouvolalaisille vähävaraisille ja asunnottomille. Kouvolassa tapahtuma keskittyy tänä vuonna ydinkeskustaan NuortenPaikan sisäpihalle Kouvolankatu 28:een

Asunnottomien yössä on tarjolla mm. Lahjoita lämpöä -kampanjan villasukkia, pientä purtavaa ja kahvia, musiikkia ja Forum-teatteri. Forum-teatteri on yleisöä osallistava improvisaatioteatterin muoto yhteiskunnallisista aiheista, kuten asunnottomuudesta. Lisäksi parturi-kampaaja leikkaa hiuksia maksutta.

Tapahtumaa järjestävät useat eri toimijat järjestöistä, kaupungilta, seurakunnasta ja hyvinvointialueelta. Toimijat ovat tavattavissa tapahtuman yhteydessä. Tämän vuoden valtakunnallinen teema on ”Piilossa asunnottomana”.

”Vietämme Asunnottomien yötä, koska se on tapa nostaa esille vähävaraisuuteen ja asunnottomuuteen liittyviä teemoja ja muistuttaa kansalaisia asunnottomuuden ongelmista. Asunnottomuuden taustalla on usein monenlaisia tuen ja avun tarpeita, mutta haluamme myös muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin”, Kouvolan kaupungin ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää taustoittaa.

Sivun alkuun