Oiva-raportin ulkoasu muuttuu
Elintarvikevalvonnan tuloksista kertovat Oiva-raportit saavat uuden ilmeen marraskuussa. Raportti tuo elintarvikevalvonnan tarkastustulokset yksinkertaisella tavalla kuluttajan käyttöön ja auttaa tekemään tietoon perustuvia valintoja.
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa lämpömittarin käytöstä elintarvikehuoneistossa
Kouvolan elintarvikevalvonta kiersi valvonnan piirissä olevia elintarvikehuoneistoja kesällä 2024 antamassa ohjausta ja neuvontaa lämpömittarin käytöstä. Valvonnan yhteydessä havaittiin, että alueen elintarvikehuoneistoissa oli yleisesti käytössä hyvin toimivat lämpömittarit, ja niiden käyttö sujui asianmukaisesti.
Kouvolan kaupungin tupakkalupien myöntämisessä viivettä kesällä 2024
Kouvolan kaupungin Terveysvalvonta tiedottaa, että tupakkalain mukaisten lupien myöntämisessä on viivettä kesällä 2024. Pyydämme myös huomioimaa, että lupia ei myönnetä 1.7.-12.7.2024 välisenä aikana.
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa tarjoilupaikoille lihan alkuperämaan ilmoittamisesta kuluttajille
Kouvolan elintarvikevalvonta kiersi tarjoilupaikkoja kesällä 2023 antamassa ohjausta ja neuvontaa lihan alkuperämaan ilmoittamisesta kuluttajille. Lähes puolella Kouvolan tarjoilupaikoista oli puutteita lihojen alkuperämaan ilmoittamisessa.
Kouvolassa annettiin ohjausta ja neuvontaa tarjoilupaikoille kertakäyttökäsineiden käytöstä
Kouvolan elintarvikevalvonta kiersi valvonnan piirissä olevia ruokien tarjoilupaikkoja kesällä 2023 antamassa ohjausta ja neuvontaa kertakäyttökäsineiden käytöstä. Kouvolan tarjoilupaikoissa oli yleisesti hallinnassa oikeaoppinen kertakäyttökäsineiden käyttö.
Kouvolan elintarvikevalvonta ottaa käyttöön elintarvikelain mukaisen seuraamusmaksun
Seuraamusmaksua aletaan määräämään vuoden 2024 alusta lähtien. Seuraamusmaksu määrätään sellaisille elintarvikevalvontaan kuuluville toimijoille, jotka ovat laiminlyöneet elintarviketoiminnan rekisteröintivelvoitetta.
Kymenlaakson alueen ravintoloiden energialisäkkeiden mikrobiologinen laatu oli pääosin hyvä
Tutkittujen energialisäkkeiden (perunavalmisteet, pasta ja keitetty riisi) mikrobiologinen laatu oli pääasiassa hyvä. Näytteitä kerättiin 55 kappaletta, joista 7 oli laadultaan välttäviä ja 14 laadultaan huonoja. Huonojen tulosten saaneiden tarjoilupaikkojen kohdalla neuvontaa ja näytteenottoa jatkettiin niin kauan, että toimintatavat ja näytetulokset saatiin hyvälle tasolle.
Ympäristöterveydenhuollon asiakastyytyväisyyskysely on avattu
Ympäristöterveydenhuolto on mukana valtakunnallisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä. Kysely on suunnattu kaikille ympäristöterveydenhuollon asiakkaille.
Lihan alkuperän ilmoittaminen tarjoilupaikoissa
Tarjoilupaikkojen velvollisuus ilmoittaa lihan alkuperä jatkuu 30.4.2025 asti.
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
Ilmoita tiedot ilppa-palvelussa, josta tiedot menevät sähköisesti viranomaisen käsiteltäväksi. Ilmoituksen tekeminen ei vaadi sisäänkirjautumista.
Maailman ympäristöterveyspäivää vietetään tänään – Tiedätkö sinä mitä ympäristöterveydenhuolto on?
Lyhykäisesti sanottuna, me ympäristöterveydenhuollossa pyrimme ennaltaehkäisemään ympäristössä olevia terveyshaittoja ja riskejä. Ohjaamalla, neuvomalla sekä valvomalla, että terveyteen vaikuttavat ympäristötekijät otetaan huomioon. Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveydensuojelun, elintarvikkeiden, tupakkalain, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta sekä eläinlääkäripalvelut.
Kouvolan kaupungin terveysvalvonta tutki: Kouvolan ravintoloiden uppopaistorasvojen laatu on hyvä
Tutkituista 33 ravintolasta vain yhdessä uppopaistorasvan laatu oli kohtalainen, muissa ravintoloissa laatu oli hyvä. Kohtalaisen tuloksen saanutta ravintolaa ohjattiin vaihtamaan rasva viimeistään päivän päätteeksi.