Ajankohtaista

Kouvolan osallisuussuunnitelmaa 2021-2025 käsitellään kaupunginvaltuustossa 15. marraskuuta

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsittelee osallisuussuunnitelmaa 2021-2025 kokouksessaan 15.11. Osallisuussuunnitelman tavoitteena on osallisuuden vahvistaminen. Palvelulupauksena on ”Tehdään yhdessä”, joka tarkoittaa mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen: esimerkiksi yhteisötiloja, uudenlaista toimintaa ja koulutusta. Lisäksi luodaan mahdollisuuksia kaikenikäisten asukkaiden aktiivisuudelle, kehittämiselle ja uudenlaisille innovaatioille. Osallistumisen lisäksi tärkeää on osallisuuden kokemuksen vahvistaminen.

Varhaiskasvatuksen arkea arvioidaan Kouvolassa säännöllisesti Kehittävän Palautteen avulla

Kouvolan varhaiskasvatuksessa arvioidaan säännöllisesti, mitä varhaiskasvatuksen arjessa oikeasti tapahtuu ja mitkä tekijät kannattelevat laadukasta varhaiskasvatusta. Systemaattinen arviointi tuottaa arvokasta tietoa pedagogiikan kehittämiseen ja johtamiseen. Varhaiskasvatuksen Kehittävä Palaute -aineiston analyysien tuloksia ja kehittämistyötä vuosina 2017–2021 esitellään kasvatus- ja opetuslautakunnalle kokouksessa 18.11.2021

Laatuarviointi määrittelee tulevat kehittämiskohteet perusopetuksessa

Hyvään suuntaan kehittyneen johtamisen kulttuurin vahvistaminen ja oppilaiden hyvinvoinnin lisääminen moniammatillisesti eri toimijoiden kanssa nousivat kehittämiskohteiksi tuoreimmassa laatuarvioinnissa. Kahden vuoden välein tehtävään arviointiin osallistuvat 3.-9.luokkien oppilaat, huoltajat sekä opetushenkilöstö. Seuraavalla arviointijaksolla tullaan seuraamaan tarkemmin koulunkäynnin raskautta ja koulutehtävistä suoriutumista, jotka saavat jatkuvasti matalimmat arviot oppilaiden keskuudessa.

Kaupunginvaltuustossa 15.11.2021 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan 15.11.2021 mm. seuraavia asioita: Laaja Hyvinvointikertomus ja –suunnitelma 2021-2025, Kouvolan kaupungin osallisuussuunnitelma 2021-2025 sekä kunnan tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit vuonna 2022.

Kymenlaakson koronatilanne kehittynyt edelleen huonompaan suuntaan

Kymenlaaksossa siirryttiin viikko sitten leviämisvaiheeseen. Alueen epidemiatilanne on kehittynyt edelleen huonompaan suuntaan. Kymenlaaksossa on viimeisen kahden viikon aikana ajalla 26.10. - 8.11.2021 todettu 229 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta on 140,5. Positiivisten osuus näytteistä on 4,96 prosenttia. Kaikki nämä luvut ovat koko epidemia-ajan pahimpien joukossa.

Juomavesi on keitettävä Kaipiaisten alueella

Kymen Vesi Oy:n Kaipiaisten vesitornista ja vesijohtoverkostosta on löytynyt pieniä määriä koliformisia bakteereja laboratoriotulosten perusteella. Tulokset on saatu tänään 10.11. ja eilen 9.11 otetuista näytteistä. Vedenottamoilta lähtevästä vedestä bakteereja ei ole havaittu. Saastumisen lähteeksi epäillään Kaipiaisten vesitornin mahdollista sadevesivuotoa. Vesitorni on suljettu pois käytöstä tiistai aamuna 9.11. Saastumisen syytä selvitetään. Vesitornin sulkemisen johdosta veden paine saattaa laskea osassa verkostoa.

Kullasvaara-Tykkimäki osayleiskaavaehdotus nähtävillä

Kullasvaara-Tykkimäki osayleiskaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 11.11.-22.12. Ehdotuksesta järjestetään avoin esittelytilaisuus verkossa 24.11. klo 16.30-18.00. Osayleiskaavassa on esitetty maankäyttöratkaisu liikennejärjestelmineen Tykkimäki-Häkämäki väliselle alueelle. Karjalankadun ja valtatien 6 risteykseen on osoitettu uusi eritasoliittymä.

Kaupunginhallituksen päätöksiä 8.11.2021

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa 8.11.2021 käsiteltäviä asioita olivat mm. Kunnan tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit vuonna 2022, tapahtumien markkinointiyhteistyön kriteerit 2022-2025 sekä Kouvolan aluetoimikuntien jäsenten nimeäminen toimikaudeksi 2021-2025. Kokouksessa käsiteltiin lisälistalla asia: Erillisselvityksen tilaaminen sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksista.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla herätellään nuoria ja aikuisia päihteiden vaaroista

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45 eli 8.-14. marraskuuta. Valtakunnallisen teemaviikon tavoitteena on tukea ammattilaisia ja järjestökentällä toimivia, vahvistaa puheeksioton käytäntöjä, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta sekä edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia. Kohderyhmänä ovat niin kuntalaiset, kuin ehkäisevän työn parissa työskentelevät ammattilaisetkin.

Sivun alkuun