”Nykyinen liikunnan palveluverkko: Ampumaradat 4, Beacvolley-kentät 2, frisbeegolf 6, hiekkakentät 26, hyppyrimäet 2, jäähallit 4, kamppailutilat 6, koulujen liikuntasalit 29, kuntoportaat 2, kuntosalit 16, ladut ja kuntoradat 180 km, lähiliikuntapaikat 24, laskettelurinteet ja alamäkipyöräily 3, liikuntahallit- ja salit 14, moottoriurheiluradat 3, nurmi- ja tekonurmikentät 22, osaomisteiset urheilupaikat 5, pyörätiet 375 km, ratsastus 1, skeittipaikat 5, tennis 9, tykkilumiladut 2, uimahallit 6, uimarannat ja talviuintipaikat 22, ulkojäät 59, urheilukentät 11.”
Edellä ote liikuntapaikkaverkkoselvitys 2020 – 2030 -ohjausryhmän selvityksestä 29.8.2019.
Konsultti totesi minulle keskustellassani yleisellä tasolla kaupunkimme palveluverkosta, että ”Kouvola on Suomen ainoa kaupunki, jossa pystytään tekemään uimahalliVERKKOselvitys.” Se lienee valitettavasti totta.
Meidän vahvuus on ollut tarjota kouvolalaisille hyvin monimuotoisesti liikuntapaikkoja ja edesauttaa niin jokaista pitämään itsestään huolta. Tämä vahvuus on kuitenkin myös yksi heikko lenkki taloudessamme. On aivan selvää, että meidän pitää pystyä karsimaan niitä liikuntapaikkoja, joiden käyttöasteet (kävijämäärät) ovat pieniä. Toisaalta meidän pitää pystyä kehittämään liikuntapalveluitamme vastaamaan tätä päivää. Sen takia esimerkiksi kuntoportaita tarvitaan ja myös halutaan. Toisaalta on pohdittava, tuleeko kaupungin kilpailla esimerkiksi kuntosalien tarjoajana. Eikö sillä sektorilla ole jo vahvat yksityiset markkinat, jotka tarjoavat jäsenyyksiään hyvinkin edullisesti. Nyt on myös viimeinen hyvä hetki kuulla urheiluseuroja tästä suuresta kokonaisuudesta.
Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki