Porukkatalo yhteisötila
Kaikille avoin kohtaamispaikka toimii Porukkatalossa, osoitteessa Savonkatu 23. Porukkatalo toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla rentoa ajanviettoa, monenlaista ohjelmaa ja liikuntapalveluja.
Kaupunginhallitus käsittelee päivitettyä kaupunkistrategiaa – Kouvolasta koti niin nykyisille kuin tuleville asukkaille ja yrityksille
Kaupunginhallitus saa 25.4. käsiteltäväkseen päivitetyn kaupunkistrategian luonnoksen. Uusi valtuusto ja kaupungin johto ovat kirkastaneet Kouvolan kaupunkistrategiaa vuodelta 2017. Strategian ytimessä ovat yhä lapset, nuoret ja yritykset.
Maskiohjeet muuttuivat Kouvolassa
Maskien käytöstä ei suositella vielä luopumaan kokonaan Kouvolassa. Kouluissa suositellaan maskin käytön jatkamista erityisesti, jos kotona on koronaan sairastunut sekä suurissa yhteistilaisuuksissa.
Kouvola-päivänä juhlitaan äitejä ja yhteistä kaupunkia
Teini-ikään varttunutta 13-vuotiasta Kouvolaa juhlitaan toukokuussa kaksipäiväisesti. Äitienpäivänä 8.5. nautitaan Kuusankoskitalon puistossa monipuolisesta ohjelmatarjonnasta piknikillä herkutellen. Maanantaina 9.5 kaupungin moniin palvelupisteisiin pääsee tutustumaan normaalia laajemmin ja esimerkiksi uimahallit ovat maksutta auki kaikille.
Ratamokeskuksen hammashoitolatoiminta aloittaa jo 25.4.2022, lue käytännön muutokset Kouvolan suun terveydenhuollon palveluissa
Suun terveydenhuollon eri vastaanotot aloittavat toimintansa Ratamokeskuksessa maanantaina 25.4.2022 kello 8, hammaslääkäripäivystys taas seuraavalla viikolla 2.5.2022.
Sinäkin saatat tehdä ehkäisevää päihdetyötä
Päihdehaittojen ehkäiseminen ja hyvinvoinnin edistäminen eivät ole vain työtä. Ne ovat välittämistä ja huolehtimista, mitä voi tehdä kuka tahansa ja missä tahansa. Ehkäisevän työn voi ajatella olevan tukea ja apua ajoissa, olipa tuen antajana sitten ammattilainen tai läheinen, tuttava tai naapuri. Joskus tarvitaan kuuntelijaa, joskus apua arkiseen tilanteeseen tai yksinäisyyden vähentämiseen. Aito kontakti syntyy läsnäolosta ja kyvystä kohdata ihminen sellaisenaan. Ehkäisevä työ on ennen kaikkea perusasioista huolehtimista ja myös mahdollisten haittojen vähentämistä.
Nuorten ääni kuuluviin osallistuvalla budjetoinnilla
Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut toteuttaa yhdessä nuorisovaltuuston kanssa ensimmäisen koko Kouvolan aluetta koskevan osallistuvan budjetoinnin kokeilun vuonna 2022. Sen teemaksi on valittu kouvolalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen sekä nuorisopalveluiden toiminnan kehittäminen.
Kulttuurista virkistystä kesään – Esiintyjähaku kesän tapahtumasarjaan käynnissä
Kulttuurista virkistystä kesään on kesätapahtumien sarja kouvolalaisille ikäihmisille sekä koko perheelle. Tapahtumasarjaan on käynnistynyt avoin haku esiintyjille, jotka voivat tarjota esimerkiksi musiikkia, laulua ja tanssia.
Erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoihin ilmoittautuminen käynnissä kevätkaudelle
Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kuluvan kevätlukukauden aikana viisi erityislasten ja -nuorten kulttuurikerhoa. Ilmoittautuminen maaliskuussa starttaaviin, maksuttomiin No Limits -tanssiryhmään, taidekerhoon, musiikki-, bändi- ja teatterikerhoihin on parhaillaan käynnissä.
Käyrälammella poltetaan pienkerrostalo – Kympe harjoittelee savusukellusta
Käyrälammentien varrella oleva pienkerrostalo poltetaan viikolla 10. Samalla Kymenlaakson pelastuslaitos harjoittelee savusukellusta. Rakennus on kaupungin omistama, mutta sille ei ole ollut vuosiin käyttöä.
Kestävä kehitys -hanke
Ympäristöministeriön ja Kouvolan kaupungin rahoittamassa Kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea -hankkeessa 1.1.2022 - 31.03.2023 lisättiin ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta. Kouvolan aluetoimikunnat toteuttivat luonnon monimuotoisuus -hankkeita asukkaiden ideoiden pohjalta asukkaiden, yritysten, järjestöjen, oppilaitosten kanssa. Hankkeen tuloksena syntyi Kestävän kehityksen -hanketoimintamalli.
Vastaa kyselyyn ja vaikuta Kymenlaakson hyvinvointialueen strategiaan
Kymenlaakson hyvinvointialueen strategiatyö on käynnistynyt ja jatkuu kevään 2022. Siihen halutaan osallistaa laajasti alueen toimijoita. Keskeinen osallistamisen keino ovat eri toimijoille kohdistetut kyselyt. Vastaa kyselyyn ja vaikuta Kymenlaakson tulevan hyvinvointialueen strategian valmisteluun ja rakentamiseen jo uudistuksen alkuvaiheessa.